HER FORSVANT TYVEN: Bilen sto parkert der den hvite står parkert på bildet, men fronten motsatt vei. Line Bu Nilsen (22) tror tyven må ha sett bilnøklene som lå inne i bilen da han gikk forbi og da benyttet sjansen. Foto: Erlend Olsbu

KRISTIANSAND: Søndag ettermiddag reiste Bu Nilsen til grusplassen ved Vågsbygd kirke for å gi konkurransehundene sine den daglige treningsøkten.

— Jeg skal delta i et elitestevne til lørdag, så det er viktig at jeg får trent. Jeg var akkurat ferdig med den ene hunden og så vidt i gang med den andre da bilen ble stjålet, sier Bu Nilsen til Fædrelandsvennen.

Hun forteller at mens hun trente la hun merke til en mann som gikk frem og tilbake på veien like ved grusbanen.

- Han bar på fem poser med tomflasker. Jeg var litt på vakt, men tenkte at det er jo ingen som stjeler bilen mens jeg står like ved, sier Bu Nilsen.

- Oi, så fin hund du har

Etter å ha gjennomført den første treningsøkten med den fem år gamle tispa Penny gikk hun til bilen for å hente 11 måneder gamle Milli.

— Da jeg gikk mot bilen sa mannen "oi, så fin hund du har" og pekte på Penny, sier Bu Nilsen.

Hun forklarer at Penny er såpass lydig at hun lot den ligge og se på mens hun trente Milli.

22-åringen sto i overkant av femti meter unna da hun hørte at det knirket i passasjerdøra på sin sølvgrå Ford Focus.

— Den døra knirker ganske høyt. Jeg bråsnudde, løp mot bilen og skrek høyt. Da så jeg at han kastet posene med tomflasker inn i bilen. Han plukket til og med opp et par av flaskene fra bakken for å få med seg alle. Deretter spant han av gårde så fort at det lukta svidd gummi, sier Bu Nilsen.

Glad for at hundene var ute av bilen

I ettertid er hun sjeleglad for at hun hadde begge hundene sine ute av bilen.

— Jeg tør ikke tenke på hvordan det hadde vært dersom han hadde kjørt av gårde med noen av hundene.

Hun forteller at hun hadde latt bilnøklene ligge i skåla mellom passasjersetene. Der lå også bankkortet og husnøklene.

— Det er tungvint å ha masse ting i lommene mens jeg trener. Siden jeg kunne holde øye med bilen hele tiden tenkte jeg at det ikke var noen fare, sier Bu Nilsen.

Biltyven var ifølge Bu Nilsen gråkledd og rundt 1.80 høy. Mannen skal ha vært slank og hun tror at han gikk med hettegenser.

— Han hadde kort, mørkt hår, sier Bu Nilsen.

Det skal ikke ha vært noen andre vitner til hendelsen.

I sjokktilstand

22-åringen er opprinnelig er fra Holmestrand, men flyttet til Kristiansand for å studere. Etter hvert har hun tenkt å begynne på veterinærstudiet. Hun har i flere år drevet lydighetstrening med hundene sine og målet er å kunne konkurrere på høyeste nivå. Elitekonkurransen ved Tønsberg lørdag er et viktig steg mot det målet.

— Hele dagen min ble ødelagt av dette tyveriet. Jeg var nærmest i sjokktilstand etterpå, sier Bu Nilsen, som synes det er skremmende at tyven nå er i besittelse av husnøklene hennes.

- Nå vet han hvor jeg bor og har nøklene til leiligheten min. Det er ikke noe gøy, sier Bu Nilsen.

Hun ringte til politiet med en gang etter at mannen forsvant med bilen.

— Vi fikk meldingen klokken 16.18. Vi har varslet alle patruljer om å holde utkikk etter bilen, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt.

Ved 20-tiden var bilen, som har registreringsnummer KZ 48572, ennå ikke kommet til rette. Politiet har heller ingen navngitte mistenkte i saken.

— Jeg håper jo at noen kan ha sett den og at det kommer inn noen tips, sier Bu Nilsen.