BRANNEN: Brannen på det cirka ti mål stor hogstområde ved Breland stasjon i Marnardal ble oppdaget i 16.30-tiden onsdag.
RUNDTUR: Dårlig mobil- og sambandsdekning gjorde arbeidsforholdene for brannvesenet dårligere. Men de kom raskt til stedet, ifølge Roald Eidstø, som holdt brannen i sjakk fram til brannvesenet kom til stedet.

MARNARDAL: — Vi så helikopteret som hang over heia, og skjønte ikke helt hva som skjedde. Vi dro opp for å sjekke. Der sto hele området sto i full fyr, forteller Roald Eidstø.

Holdt brannen i sjakk

Uten mobildekning i området, dro sønnen tilbake til Breland der han fikk ringt og varslet brannvesenet, og så tilbake til faren i skogen, mellom Stemmevatnet og Mevann.

De oppdaget brannen i 16.30-tiden. Brannvesenet ble varslet like før klokken 17. — Vi fant noen bøtter til søppel og løp med vanne mellom den sølepytten der og brannen, forteller Roald Eidstø og peker på noe som kan ha vært en liten dam, men som nå er tømt.

Kontroll

Sammen løp far og sønn i skyttel, og klarte å holde kontroll på brannen til brannvesenet kom til stedet om lag 40 minutter etter at brannen ble varslet.

— Vi konsentrerte om å slukke mot vindretningen, slik at brannen ikke skulle spre seg, forteller Roald Eidstø, som har løpt seg gjennomvåt av svette med en "halvt oppbrent" flis-genser, der glørne kan telles som om han var truffet av en skur av hagl.

— De har gjort en kjempejobb, berømmer brannvesenets befal på stedet, som kunne konsentrere seg om etterslukningen.

Uten dekning

Brannmannskaper fra Søgne og Marnardal ble sendt til stedet. På grunn av dårlig mobil- og sambandsdekning i området tok det litt tid før alle kom fram til stedet.

De rykket først ut til et område ved Birkelandsvannet vest for Stokkeland. Etter hvert ble det klart at det brant i et skogsområde i nærheten av jernbanestasjonen på Breland i Marnardal kommune.

Årsak

Hva som startet brannen er foreløpig uklart, men brannvesenet håper og etter hvert kunne finne svaret på det. Det er også uklart hva det mørke helikopteret som ble observert over brannområdet gjorde der.