Tyveriene er begått i en periode fra september i fjor til oktober i år i forskjellige butikker i Kristiansand sentrum og Vågsbygd. Fem av tyveriene har skjedd i Vågsbygd Amfi. Verdien varierer fra 98 kroner til nærmere 900 kroner.

Tyveri, ikke naskeri

Da hun møtte i Kristiansand tingrett forleden for tilståelsesdom, vurderte retten om det dreide seg om naskerier i stedet for tyverier. Retten falt ned på at det dreier seg om tyverier, fordi det er samme fremgangsmåte – stjeling fra selvbetjeningsbutikker – og stort sett de samme gjenstandene; klær, smykker og parfyme.

Retten dømte kvinnen til 90 dagers fengsel – 45 dager ble gjort betinget. 38-åringen var i prøvetid for forrige dom da hun igjen startet med tyverier i 2012. Hun er domfelt to ganger for tyveri og naskeri, og bøtelagt for det samme fire ganger.

Trigger kleptomanien

Retten har lagt vekt på kvinnens kleptomani ved straffeutmålingen. "Hun har et rusproblem som synes å trigge hennes kleptomani. Hun har ikke mottatt hjelp for kleptomanien. Tyveriene er ikke del av noen form for organisert opplegg, men fremstår som impulsive utslag av hennes kleptomani", heter det i dommen.