— Kjøringen min var grei, og det var helt supert å komme med til finaleomgangen i det fjerde verdenscuprennet jeg kjører, men i finaleomgangen ble jeg litt for feig. Jeg torde rett og slett ikke dra på nok, for det var viktig for meg å komme til mål, sa Truls Johansen til NTB etter rennet.

Han hadde veldig vanskelige forhold fra startnummer 48 i snøværet i første omgang, men fikk fine forhold i finaleomgangen og kjørte gjennom uten å gjøre store feil. Kanskje var det ikke så dumt å sikre litt, for ni konkurrenter kjørte ut og en ble disket.

— Jeg er fornøyd, men skulle ha tatt sjansen på å risikere litt mer i finaleomgangen. Men det som har skjedd i dette slalåmrennet er veldig positivt, og det er bra å dra med seg videre, sa Johansen.

Aksel Lund Svindal startet ikke på grunn av sykdom, mens Kjetil Jansrud måtte kaste inn håndkleet på grunn av ryggproblemer. De to andre norske, Lars Elton Myhre og Leif Kristian Haugen, kjørte for svakt til å bli med i annenomgangen.

Mest europacup

Nå er verdenscupeventyret over for Truls Johansen for denne gang. Han skal kjøre to FIS-renn i Mellom-Europa kommende uke, og til helgen blir det europacup i Meribel.

— Jeg satser mest på europacupen i år, for der ligger jeg an til å kunne vinne slalåmcupen. Det er viktig for meg, særlig med tanke på at det vil gi meg en mye bedre startposisjon i verdenscupen, sa Johansen til NTB i Adelboden.

Likevel er han aktuell for slalåmrennene både i Wengen neste søndag samt i Wesendorf og Kitzbühel uken etter, men hvilke renn han kjører i verdenscupen neste gang kunne han ikke si noe om søndag.

Da var han mest fornøyd med at han hadde kommet seg velberget gjennom to tøffe omganger under svært røffe forhold.

Han sto helt klart for det lille lyspunktet som var blant norske alpinister denne Adelboden-helgen, som var preget av mange nedturer. Ved siden av Johansens plassering i slalåm søndag, sto det norske laget igjen med 15.-plassen til Kjetil Jansrud i lørdagens storslalåmrenn. Ikke mye å skryte av, akkurat.

Må bli tøffere

— Stort sett går det bra for meg i slalåm, men jeg må bli tøffere. Det er på det området jeg har mest å hente, sa Truls Johansen etter søndagens renn.

— Det eneste som gjelder i slalåm er å stå på og satse 110 prosent, og tryggheten til å klare det har ikke jeg ennå, men det kommer. Vi er mange unggutter på vei opp, så treningene våre blir bare tøffere og tøffere, og det vil også gjøre at jeg får den tryggheten jeg trenger for å satse maksimalt i hvert renn, sa 22-åringen.

— Nå har jeg i alle fall fått vist at det er mulig å kjempe blant de beste. Nå vet jeg at jeg kan, og det kan nok smitte over på lagkompisene mine også.

Johansen debuterte i verdenscupen i Kranjska Gora på slutten av sesongen i fjor, og rennet i Adelboden var hans fjerde. At det også skulle ende med verdenscuppoeng på en heller tung og trist norsk alpinhelg var svært positivt.

Den alpine verdenscupen flytter seg nå videre til Wengen, der det er Superkombinasjon, utfor og slalåm som står på programmet i de tradisjonelle Lauberhornrennene. (©NTB)