storm.jpg Foto: Arkiv

KRISTIANSAND: — Vårt hovedfokus nå er liv, helse og folks sikkerhet. Det er nå viktig at folk unngår å utsette seg selv for fare. I tillegg må folk sikre løse gjenstander slik at de ikke blir tatt av vind og skader folk og materiell, sier fylkesberedskapssjef Yngve Årøy i Vest-Agder.

Kommuner varslet

Fylkesmannen har varslet samtlige kommuner om at stormen Emil kommer til å herje langs kysten.

— Alle kommuner er varslet i henhold til fylkesmannens beredskapsplaner. I tillegg har vi opprettet dialog med kraftselskap, telefon, veimyndigheter, politi og Sivilforsvaret. Vi er nå i ferd med å innhente status hos de ulike etatene, sier Årøy til Fædrelandsvennen.

Senere i dag skal fylkesmannens beredskapsavdeling rapportere status til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Tre år siden sist

Ifølge fylkesberedskapssjefen er det tre år siden sist det ble varslet ekstremvær i Vest-Agder.

— Vi har bare ventet på dette. Med "Dagmar" fikk vi en liten smak på det som kunne komme. At det nå blir varslet ekstremvær på Sørlandet kommer ikke som noen bombe, sier Årøy.

Han opplyser at alle nødetater er i beredskap og klar til å trå til ved behov.

— Dette kan bli en omfattende sak. Da er det slik at ikke alle kan få hjelp med en gang, men nødetatene vil hjelpe folk så langt det lar seg gjøre, sier Årøy.