VALLE: — Et mannskap på 10-12 personer fra Røde Kors leter nå til fots etter kvinnene. De har gjennomsøkt de fleste turstiene, forteller Dag Hovden, lensmann i Bykle og Valle, til Fædrelandsvennen.

Han leder letaksjonen etter de to tyske turistene, som sist ble sett ved Bossbu.

Hadde avtale med turkamerater

Planene til kvinnene var å gå fra Bossbu til Svartenut tirsdag, en vandretur på cirka tre timer.

Der skulle de overnatte. Dagen etter skulle de gå videre til Øyvasbu, en tur på cirka fem timer. Avtalen var å møte to turkamerater der onsdag klokka 16. Men på veien gikk de seg vill.

Større leteaksjon

Politi og Røde Kors har iverksatt en større leteaksjon etter to tyske kvinner som ikke har kommet frem til avtalt møtested.

Klokken 10.30 torsdag forteller operasjonsleder Per Kristian Klausen at politihelikopter er blitt kalt inn som følge av at det ble for tåkete til at Sea King-helikopteret kunne fortsette søket.

Sea King har søkt i området siden rundt klokken 06.00. ## Utvider søkeområde

Klausen forteller at siste observasjon av jentene ble gjort på turisthytta Bossbu. Kvinnene, på 22 og 25 år, skal ha gått mot Svartnut.

— Vi tror de gikk i feil retning, og heller motsatt vei mot Kringlevatn, forteller han.

Politiet setter derfor inn nok et lag som går motsatt vei av de andre mannskapene.

— Vi har mannskap på både firehjuling og sekshjuling. I tillegg har to lag kjørt inn med båt for å ta seg inn på de stiene vi tenker oss at de kan ha gått, fortalte operasjonsleder Øystein Vellesen tidligere.

Politiet har ennå ikke hatt kontakt med kvinnene.

Røde Kors var på stedet i 03.00-tiden i natt og helikopteret ankom så snart det var lyst nok. Infoansvarlig i Vest Agder Røde Kors Hjelpekorps, Sveinung Tofteland, opplyser at deres mannskaper fortsetter letingen sammen med politiet og en fjellredningsgruppe fra Sirdal.

Aust og Vest Agder Røde Kors Hjelpekorps har bidradd med 15 mannskaper og 2 ATVer i søk i omådet uten å gjøre funn. Søkeområdet utvides derfor nå utover dagen.

Familiene til de to underettes nå om situasjonen via den tyske ambassaden.

Ventet på lys

Klokken 23.30 onsdag var politiets innsatsleder fremme på stedet. Leteaksjonen ledes av Agder-politiet.

Han forteller at flere tyskere skulle møtes på Øyuvsbu, som ligger 933 meter over havet mellom Brokke og Sirdal.

— De samme to damene hadde problemer i går også. Da geleidet vi dem via telefon til Svartnut. Men i dag har vi ikke fått kontakt med dem, fortalte Klausen da.

Kvinnene skal være godt kledd, men har ikke kart og kompass.