Venn samler inn penger til bursdagsfeiring

Både Slottet og kronprinsparets venn Morten Andreassen skal ha gått ut med et kontonummer og bedt gjestene om å bidra til helgens 40-årsfeiring.

Publisert: Publisert:

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fyller begge 40 år i 2013. Kronprinsparet ble fotografert i området rundt Skaugum i midten av juni. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

OSLO: Slottet og kronprinsvennen har sendt gjestene epost med kontonummer, skriverVG.

Pengegavene skal brukes til å hyre artister til kronprins Haakons bursdagsfest. Andreassen sendte følgende i epost til gjestene: «Som alle festivaler så har vi uten økonomisk styring kjøpt først, og så løser vi problemene med penger etterpå ... dette er altså en desperat mail fra en mann som akkurat nå har seriøse pengeproblemer:-)».

Andreassen sier at han sendte eposten på vegne av en gruppe venner.

– Vi i vennegjengen har gledet oss til og sett fram til å kunne gi noe tilbake til Haakon. Derfor har jeg som en del av et venneinitiativ kontaktet de som er invitert i bursdagen med et spørsmål om å bli med på en større fellesgave, sier han til VG.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen sier til avisa at utgiftene i forbindelse med festen dekkes av Slottet, uavhengig av penger fra et eventuelt spleiselag.

– Det er god kongelige tradisjon å feire fødselsdager og jubileer. Så også denne gangen. Det som er annerledes denne gangen er at vi istedenfor to gallamiddager/fester på slottet, feirer med festival i telt under åpen himmel. Kostnadene til fødselsdager, jubileer og andre feiringer, dekkes på ordinært vis over Civillisten, sier Hagen til VG.

Musikkfestivalen er et initiativ fra kronprinsesse Mette-Marit. Over 200 gjester skal sove i telt i hagen til kronprinsparet på Skaugum de to døgnene festen pågår.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.