KRISTIANSAND: — Det kom to brak. Jeg trodde det var tordenvær, men det buldret så rart. Mannen min trodde det var en lastebil som kjørte forbi, forteller Nadia Egeland.

Både Nadia og ektemannen Tommy Egeland gjettet feil.

Ras5.jpg Foto: Tormod Flem Vegge

Buldringen var lyden av store steiner som raste ut i veibanen på Bråvannstoppen i Kristiansand.

Kollapset

Ved 21-tiden onsdag kollapset deler av en stablesteinsmur på eiendommen til familien Egeland. Det var naboer som gjorde ekteparet oppmerksomme på det som hadde skjedd.

— Jeg er sjokkert. Nå er jeg redd for at det skal rase ut mer, sier Nadia Egeland, mens hun kikker på de store steinene som ligger i veibanen ved innkjørselen til Bråvannstoppen.

Skolevei

Tommy Egeland poengterer at veien er en skolevei:

— Jeg er glad for at ingen ble skadet. Dette er en vei hvor barna går til og fra skolen.

Han tror årsaken til at muren har rast ut er dårlig grunnarbeid. Muren ble bygget i tidsrommet mellom 1997 og 1998, samtidig med at huset på eiendommen ble reist, ifølge Egeland, som forteller at han kjøpte eiendommen i 2004.

Store steiner fra en privat mur raste ut på Bråvann onsdag kveld. Steinene har rullet ned denne skråningen. Foto: Tormod Flem Vegge

Han sier at stablesteinsmuren er rundt 10 meter lang og fire meter høy. Bare deler av muren raste ut onsdag.

Veier tonn

Gunnulf Haugen, fagarbeider i ingeniørvesenet, mener steinene har hatt god fart da de rullet ut i veibanen.

— Det er jo steiner på ett tonn her. Minst ti steiner har rullet ut i veien. Hvis disse steinene hadde rast ut på dagtid, hadde det jo vært livsfarlig, sier han.

Kristian Kristensen, oppsynsmann ved ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, sier at rasstedet vil bli sikret i løpet av natt til torsdag.

— En gravemaskin skal fjerne steinene. I tillegg skal det settes opp en betongsperring rundt rasstedet, for å beskytte veien mot nye ras, forklarer Kristensen.