ARENDAL: 28-åringen er dømt for å ha forgrepet seg mot de to kvinnene etter et nachspiel natt til 20. februar i fjor. Ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett skjedde overgrepene mellom klokken 08 og 09. Begge kvinnene sov da overgrepene fant sted. Den ene på sofaen i første etasje og den andre i et soverom i andre etasje.

I forbindelse med overgrepet mot kvinnen som sov på sofaen tok 28-åringen flere bilder av kvinnens nakne kropp. Etterpå sendte han dem til flere kamerater. I dommen fremgår det at han senere slettet bildene fra mobiltelefonen. Under etterforskningen klarte politiet å fremskaffe bildene igjen.

Våknet av overgrepene

De fornærmede kvinnene forklarte i retten at 28-åringen hadde forgrepet seg mot dem mot deres vilje. Begge våknet mens overgrepene ble gjennomført. Den ene kvinnen forklarte at hun dyttet 28-åringen bort og deretter løp ut av rommet. Da hun ble klar over hva som hadde skjedd kontaktet hun sin søster. De ringte deretter politiet, som ankom leiligheten etter kort tid. Kvinnen ble da kjørt til voldtektsmottaket for undersøkelse.

Da kvinnen forklarte seg i retten var hun fremdeles preget. Etter hendelsen har hun slitt med søvnproblemer, konsentrasjonsvansker og angst for sosiale sammenkomster, skriver Aust-Agder tingrett i dommen.

— Frivillig sex

28-åringen hevdet i retten at den seksuelle kontakten hadde vært frivillig. Retten mener denne forklaringen ikke er troverdig og fremstår som konstruert. Retten viser i den forbindelse til at 28-åringen ga en helt annen forklaring i politiavhør. Mannen benektet da den seksuelle kontakten og at han hadde tatt bilder.

Først etter at politiet fremskaffet bildene erkjente han dette forholdet. Han kunne i retten ikke gi noen forklaring på hvorfor han hadde tatt bildene.

Mannens forsvarer, Pål Eide, la i retten ned påstand om frifinnelse.

300.000 i erstatning

Straffeutmålingen på fem år er i tråd med aktors påstand. I dommen har retten lagt til grunn at det foreligger flere straffeskjerpende momenter. Det vises til at 28-åringen ikke ser ut til å forstå konsekvensene for de fornærmede ved å fastholde at kontakten var frivillig og at fotograferingen av den ene kvinnen utgjør en tilleggsbelastning.

Når det gjelder oppreisning finner retten det passende å tilkjenne de to kvinnene 150.000 kroner hver. 28-åringen ble dermed dømt til å betale til sammen 300.000 kroner i oppreising til kvinnene.

Dommen kan ankes.