KRISTIANSAND: — Systemet burde vært bedre. Nå må man ta fri noen timer fra jobben for å stå i kø, så det er ikke optimalt.

Martin Hauge, som ikke ønsket å stille opp på bilde, har stått i kø over en time når Fædrelandsvennen kommer i prat med ham og er ikke fornøyd til tross for at han nettopp har fått båtplass.

— Det er kjedelig å stå i kø når man ikke får den plassen man ønsker. Det burde vært samme systemet som i Birkebeinerrittet, hvor plassene blir lagt ut på nettet også er det fritt vilt, mener han.

Må ikke stå i kø

Ansvarlig for utleie av småbåtplassene Per Christian Nygård sier at man ikke nødvendigvis må stå timer i kø utenfor kontorene.

— Man kan plukke opp telefonen og ringe. Da må man også stå i kø, men det må det være for å få et så rettferdig system som mulig der førstemann til mølla vinner, forteller Nygård.

Klokken åtte onsdag morgen ble det lagt ut cirka 340 båtplasser til leie i Kristiansand og siden det har det vært fullt kjør på Kristiansand kommunes kontorer. Nygård forteller at det fortsatt er ledige plasser igjen.

Ledige plasser

— I dag har vi vel leid ut mellom 150 og 200 plasser, så det er fortsatt muligheter for interesserte å skaffe seg plass, forsikrer han.

Selv mener Nygård at folk virker fornøyde med tilbudet.

— De fleste jeg har snakket med i dag har vært fornøyd med den plassen de har fått, og vi er fornøyd med at vi har kunnet tilby båtplass til alle som har stått i kø i dag.