TRONDHEIM: — Vi er i godt slag, og har prestert bra de siste kampene, så vi tar med oss en del selvtillit inn i denne kampen her, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til Fædrelandsvennen.

Rosenborg har tre strake seire i eliteserien og en målforskjell på 9-0. Hansen håper RBK-gutta fortsetter å levere som de har gjort de foregående kampene.

Da er han sikker på at det blir seier.

— Men senker vi oss ti prosent, så taper vi for Start, sier han.

Positiv tilvekst

Rosenborg-treneren har latt seg imponere av Start de to første kampene, og mener laget har vært en positiv tilvekst i årets eliteserie.

— De er et angrepsvillig lag som scorer mye, og som vil angripe motstanderen. Jeg har tro på at det kan bli en artig kamp på Lerkendal, sier Hansen.

Assistent-trener i Rosenborg, Bård Wiggen, mener årets Start-lag representerer noe nytt, og har tatt store steg siden Mons Ivar Mjelde overtok treneransvaret sommeren 2011.Wiggen som selv har vært både spillerutvikler, assistenttrener og hovedtrener i Start, har fortsatt godt kontakt med miljøet i og rundt klubben.

Til Kristiansand

Han har fortsatt hus i Kristiansand, og allerede lørdag reiser Bård Wiggen på en snarvisitt til Kristiansand. Da vil han aller helst ha med seg tre poeng i bagasjen.

— Da må jeg nesten gjemme meg hvis vi taper mot Start

Foran dagens kamp mener Wiggen RBK-spillerne må være ekstra oppmerksomme på Starts venstreside bestående av Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl og Espen Børufsen.

— Disse spillerne har spilt sammen så lenge at de finner hverandre i blinde, sier han.

For å slå Start mener Wiggen det er nødvendig at Rosenborg blir det førende laget allerede fra fløyta går.

— Det er viktig at vi ikke lar Start dominere. Vi må være det førende laget allerede de første minuttene. Da tror jeg det skal gå bra, sier han.