KRISTIANSAND: Mannens utblåsning i ekteparets hjem i Mandals-området har ført til at han nå er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel.

69-åringen hadde drukket ganske tett et par uker da kona kom hjem fra jobb en novemberdag i fjor. Mannen satt og så på tv og røykte. Da kona minnet ham om røykeforbudet, eksploderte mannen.

I dommen fra tingretten heter det blant annet:

Kvelertak og slag

"Tiltalte ble da svært sint, knyttet nevene mot henne og sa han skulle mose henne eller lignende. Han tok så tak i skulderen hennes med den ene hånden sin og tok kvelertak rundt halsen hennes med den andre hånden, i noen få sekunder. Hun ble svært redd. Han slo henne så et hardt slag med knyttneven i tinningen. Slaget var av en slik kraft at hun måtte holde seg i kjøkkenbenken for ikke å falle. Deretter slo han henne et hardt slag med knyttet neve i overarmen. Han slo deretter ytterligere et hardt slag med knyttet neve i overarmen. Fornærmede løp så ut på terrassen. Tiltalte løp etter og kalte henne med diverse skjellsord. Tiltalte gikk så bort til garasjen, og fornærmede fikk da ringt til naboen".

Bagatellisert

Retten har merket seg at mannen har bagatellisert det hele. Han forklarte i retten at kan kun ga kona noen lette dunk i skulderen, og at han overhodet ikke har slått eller tatt kvelertak. Denne forklaringen har retten sett helt bort fra. Den er ifølge retten ikke troverdig.

Kona trakk senere anmeldelsen, men i retten sto hun fast ved det hun hadde forklart til politiet om volden. Retten bemerker at det ikke er uvanlig i saker om familievold at dette skjer. Det blir også registrert at den domfelte kun har bedt om unnskyldning for det han selv mener han har gjort, ikke det han blir dømt for å ha gjort mot kona, som i perioder måtte søke tilflukt bak låste dører i eget hus for å beskytte seg.

"Slik retten ser det, har tiltalte vist begrenset grad av innsikt i hva han har gjort, hva dette innebærer for fornærmede, og hvilke problemer hans forhold til alkohol medfører. Slik innsikt ville bidratt til å gi fornærmede trygghet", skriver Kristiansand tingrett i sin dom.