KRISTIANSAND: — Det er fint å ha en fast dag og klokkeslett å forholde seg til! Da er det ut på tur, uansett om det er sol eller regn, sier fast deltaker på DNTs dagturer, Mona Jørgensen Berge fra Lund. Sammen med ni andre deltok hun på tirsdagens utflukt.

— I dag skal vi gå opp til Tangen, langs Otra og spise lunsj i Generalens Have. Vi har med oss niste og termos. Vi går ikke så langt og i rolig tempo, forteller dagens turleder, Jorunn Håland. Hun har vært aktiv i DNT i mange år og synes det er fint å bidra frivillig som turleder.

TURKAMERATENE: Fra venstre, daglig leder i DNT Sør, Marit Sølsnæs, turleder Jorunn Håland, Mona Jørgensen Berge, Inger J. Torkildsen, Margit Seland, Ole Eidet, Wenche Lindal, Ingebjørg Arneberg, Mariann Hinna Foto: Siril Aartun

— Dette er et tilbud til alle som er ledige på dagtid og ønsker å komme seg ut i frisk luft. Aktivitet og bevegelse er bra, og det sosiale aspektet er viktig. Man trenger ikke være redd for å komme alene, alle blir tatt i mot med åpne armer, sier daglig leder i DNT Sør, Marit Sølsnæs, og legger til at det er ingen begrensninger på antall deltakere.- Æ æ frå Vennesla, det hører du vel? sier Ole Eidet med glimt i øyet. Han er eneste hane i flokken, og savner flere mannlige turkamerater.

— Men æ klare mæ greit med dei damene her altså, sier han og ler.