SØGNE: Politiet aksjonerte mot et hus i nærheten av Søgne sentrum natt til onsdag, etter at en 56 år gammel mann var blitt banket opp i sitt eget hjem.

Politiets operasjonssentral fikk den første meldingen om volden kl. 22.45. Litt over klokka fire natt til onsdag ble de fire arrestert.

— Tre av de fire er sjekket ut av saken. To av de tre er bøtelagt for narkotikabesittelse og bruk, etter avhør og tilståelse. Den fjerde pågrepne er en 26 år gammel mann. Han har foreløpig ikke vært i posisjon til å bli avhørt, og blir sittende i politiets varetekt fram til torsdag. Da blir det tatt standpunkt til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, forteller fungerende lensmann i Søgne og Songdalen, Jahn Ove Thorsen.

Den 56 år gamle mannen er innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand. Politiet skal i løpet av torsdagen forsøke å få avhørt mannen, for å få hans versjon av det som skjedde i hans egen leilighet tirsdag kveld.Den siktede 26-åringen har bopeladresse i Vestfold, og oppga å være student da han sist ble fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett i september. Han ble da varetektsfengslet, og senere løslatt fordi det ikke var ledige plasser i fengselet.

Den siktede er straffedømt åtte ganger tidligere, og har nærmere 20 uoppgjorte, straffbare forhold som skal avklares.