BIRKENES: — Saken er nå ferdig etterforsket og jeg vil sende min innstilling til statsadvokaten om tre-fire uker, sier politiadvokat Tove Haugland.

En 18 år gammel kvinne omkom da bilen hun og tre andre satt i traff et tre langs fylkesveg 402 14. juli. Sammenstøtet var så kraftig at bilen ble delt i to da den traff treet. Mannen som kjørte ulykkesbilen ble livstruende skadet, mens de to passasjerene i baksetet slapp unna med lettere skader.

Etter ulykken ble 19-åringen siktet for uaktsom kjøring. Ifølge Haugland er siktelsen fremdeles den samme.

Nekter straffskyld

Tirsdag i forrige uke gjennomførte politiet sitt første avhør med den siktede 19-åringen. Haugland ønsker ikke å kommentere hva 19-åringen har forklart. Det gjør heller ikke mannens advokat, Halgeir Verdal.

— Han stiller seg avvisende til siktelsen og mener at han ikke har brutt veitrafikklovens regler. Hva han har sagt om årsaken til ulykken ønsker jeg ikke å si noe om. Dette er en trist sak for alle, sier Verdal, som var til stede under avhøret.

19-åringen ble selv hardt skadet i ulykken. Ifølge Verdal var det først nå nylig at han var i stand til å la seg avhøre.

Holder farten hemmelig

Politiet og Statens vegvesen har gjennomført tekniske undersøkelser på ulykkesstedet og av ulykkesbilen. I rapporten som veivesenet leverte 10. september blir det anslått en minimumshastighet. Verken politiet eller forsvareren ønsker å si noe om hva farten har blitt beregnet til.

Fartsgrensen på stedet er 80 km/t.

— Min klient mener farten ikke var så høy som politiet mener den var, sier Verdal.

Like etter ulykken slo politiet fast at skadene på bilen tydet på at farten må ha vært høy.

Uaktsomt drap

Hvorvidt 19-åringen skal tiltales for uaktsomt drap, blir opp til statsadvokaten i Agder.

— Jeg vil ta en vurdering av om det foreligger et straffbart forhold etter straffelovens paragraf 239 før jeg sender min innstilling. Vurderingen blir gjort på bakgrunn av blant annet forhold ved føreren, tekniske forhold ved bilen og fart. En eventuell endring av siktelsen vil først skje i min innstilling. Hva som vil stå i den, kommer jeg ikke til å gå ut med, sier Haugland.