**MANDAL: Innbrudd

00.24:** En dør er brutt opp i barnehage på Laustøheia i Mandal. Stedet sikres og det er ikke avklart om noe er stjålet.

**KRISTIANSAND: Bilinnbrudd

00.29:** En mann (59) tatt på fersken da han var i ferd med å ta seg inn i en bil i Marviksveien. Han rakk ikke å stjele noe, men var i besittelse av ulovlige medikamenter. Mannen anmeldes.

**KRISTIANSAND: Høy musikk

01.08:** En mann (44) spilte høy musikk i Henrik Wergelands gate. Politiet måtte dempe musikken slik at naboene fikk sove. — Samme mann hadde problemer med denne beskjed og patruljen måtte til samme mannen klokken 02.13. Det er nå et håp at han er i stand til å ta hensyn til sine naboer fremover, melder operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

**KRISTIANSAND: Ruset mann

01.35:** En sterkt beruset mann (23) ble innbrakt fra jernbanestasjonen. Han ble fremstilt for lege og måtte deretter sove ut rusen i politiets kjellerlokaler. Han får ta bussen hjem til Søgne onsdag morgen.

**KRISTIANSAND: Bråk

02.11:** En fest og en hund holdt naboene våkne i Helgolands gate på Grim. Politiet rykket ut og fikk avsluttet festen.

**KRISTIANSAND: Bygningsbrann

03.18:** Gjerningsmenn har tatt seg inn i Bamsebo barnehage på Lund og satt fyr på isolasjonsmateriale. Brannvesenet fikk kjapt kontroll. Les mer i egen sak.

**LILLESAND: Trafikkuhell

03.44:** Bilføreren (27) ble ikke skadet da bilen hans kjørte ned en lysmast på fylkesvei 402 ved Møglestu. Bilen ble påført betydelige skader. Ambulanse kjørte mannen til Kristiansand for medisinsk sjekk etter uhellet.

**MANDAL: Grovt tyveri

07.35:** Det har vært innbrudd i flere av hjemmehjelpenes biler i Daleveien på Holum i Mandal.

**KRISTIANSAND: Hissig tigger

08.41:** En hissig tigger, som bruker en kaffebar i Markens gate som varmestue, ble bortvist. Dette hisset ham opp, og han plaget både kunder og ansatte. Han ble derfor bortvist i ett døgn fra Kristiansand sentrum.

**ARENDAL: Tyveri

09.27:** Det ble stjålet penger fra Shell Myrene i Arendal. Forholdet anmeldes, men ingen var i morgentimene pågrepet.

**ARENDAL: Buksetyveri

11.05:** Jack & Jones i Arendal meldte om tyveri av ei bukse. Gjerningspersonen ble pågrepet og satt i politiarresten.

**KRISTIANSAND: Parkerte i bil

12.28:** En bilist kjørte inn i en parkert bil. Politiet rykket ut og fører var muligens syk. Vedkommende ble fremstilt for lege.

**KRISTIANSAND: Grovt tyveri

12.54:** Det ble meldt om grovt tyveri fra Hellemyr skole. Et vindu er knust og politiet har ikke oversikt over hva som er stjålet.

**SONGDALEN: Ville ikke stanse

13.18:** Biljakt etter at politiet forsøkte å stanse bil. Les mer i egen sak.

**FLEKKEFJORD: Innbruddsforsøk

14.11:** Det ble gjort forsøk på innbrudd i butikken Bankers. Et vindu er forsøkt brutt opp, men gjerningspersonen klarte ikke å komme seg inn.

**ARENDAL: Tyveri av bil

15.54:** En sølvfarget Volvo V70, 2005-modell, ble meldt stjålet fra Bunnpris i Barbu. Bilen har kjennemerke TF23282. **EVJE: Hytteinnbrudd

16.20:** Meldt om innbrudd og tyveri fra hytte på Raustøl. Politiet har foreløpig ikke fullstendig oversikt over hva som er stjålet.

**LYNGDAL: 19-åring stoppet av UP

16.37:** Politiet fikk melding om en bilist som kjørte tullete og kastet ting ut av bilen mot motgående kjøretøy. Føreren ble stoppet av UP som hadde kontroll i Lyngdal. Føreren viste seg å være en 19 år gammel mann fra Farsund. Politiet beslagla mannens førerkort.

**KRISTIANSAND: Tatt med tabletter på hampa

16.59:** Tollvesenet stoppet en 41 år gammel mann på Hampa. Mannen var i besittelse av noen tabletter med narkotisk innhold. 41-åringen ble satt i arresten og anmeldes.

**GRIMSTAD: Kjørte i 143 km/t i 100-sone

18.18:** En 38 år gammel mann fra Søgne ble tatt for å kjøre i 143 kilometer i timen på E 18 ved Morholt. Mannen blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt.

**ARENDAL: Ungdommer plaget forbipasserende

18.52:** Politiet fikk melding om at ungdommer forulempet forbipasserende på torvet. Politiet dro til stedet og ungdommene forlot torvet.

ÅMLI: 14 tatt i UP-kontroll ved Selåsvatn LYNGDAL: 68 tatt i UP-kontroll ved Romskogen

AGDER: Tiggere oppsøker hus

I hele dag har politiet fått mange meldinger fra hele Agder om tiggere som oppsøker hus eller er på offentlig sted. Meldingene går på at tiggerne er pågående. Folk har ringt politiet fra Valle i nord til Farsund i vest og Risør i øst.

**SONGDALEN: Kjørte uten gyldig førerkort

20.09:** En politipatrulje stopper en bil. Det viser seg at føreren ikke har gyldig førerkort.

**VENNESLA: Kjørte i 85 i 50-sonen

20.32:** En 23-åring blir anmeldt for å ha kjørt i 85 kilometer i timen i 50-sonen ved Vikeland. Førerkortet ble beslaglagt.

**KRISTIANSAND: Tok hånd om full mann

22.22:** En overstadig beruset 49-åring blir hanket inn av politiet og satt i drukkenskapsarresten.

**KRISTIANSAND: Tyveri av skilt

22.57:** Politiet mottok meling om tyveri av skiltnummerplate med registreringsnummer PP61831. **KRISTIANSAND: Person truet med våpen

23.17:** Politiet fikk opplysinger om at en person var blitt truet med våpen i en leilighet i Kristiansand sentrum. Politiet bevæpnet seg og rykket ut til stedet. Der påtraff de personen som sa seg truet med våpen, og politiet gjennomsøkte bygningen og nærområde. Foreløpig er ingen pågrepet og hendelsesforløpet fortsatt uklart. Saken vil bli etterforsket videre av politiet.

**HOVDEN: Promillekjøring

23.58:** En 18 år gammel mannlig bilfører ble stoppet og kontrollert av en politipatrulje, mistenkt for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Det ble tatt blodprøver av mannen. 18-åringen blir anmeldt og fikk beslaglagt førerkort.