MANDAL: — Situasjonen de siste dagene har vært helt uvirkelig. Det er ikke en sånn situasjon du noen gang forventer å komme opp i, sier Ingvilds mor, Anne Merete Selvik Ask, til NTB tirsdag formiddag.

Ingvild Selvik Ask og israelske Amir Hassan (34), som hun delte taxi med da de væpnede beduinene slo til, ble løslatt natt til tirsdag.

— Vi fikk en SMS like etter klokken 1 om at hun var i trygghet. Det var utrolig godt å få den beskjeden, sier Ask.

Sitter og venter

Både Ingvild og foreldrene bor i Mandal like vest for Kristiansand, og de har hatt kontakt mens dramaet pågikk. Etter at hun kom til ambassaden ringte datteren foreldrene.

— Hun vil veldig gjerne komme hjem så fort som mulig, og vi sitter bare og venter på henne nå. Det blir godt å få henne hjem, sier hun.

31-åringens far, Kåre Ask, sier til Fædrelandsvennen at familien er lettet over at datteren er sluppet fri.

— Vi er glad og letter over at hun er fri, men nå må vi samle oss litt før vi kan si noe mer, sier Ask til Fædrelandsvennen tirsdag morgen.

Fikk ringe hjem

31-åringen fra Mandal ble tatt til fange torsdag kveld. Hun opplyser til Fædrelandsvennen at hun fikk ringe hjem til foreldrene fredag.

— Etter dette fikk jeg ikke lov til å ringe noen. Jeg har hatt det rimelig bra, men de som har vært hjemme har hatt det verre. Det verste var å ikke kunne informere dem om at det sto bra til med meg, sier Ask til Fædrelandsvennen.