KRISTIANSAND: Den siktede mannen i 20-årene fra vestre del av Vest-Agder skal ifølge siktelsen ha voldtatt sin samboer ved en anledning i februar.

Han har siden anmeldelsen kom til politiet sittet i varetekt.

— Saken er ferdig etterforsket, og oversendt statsadvokatene for påtalemessig avgjørelse, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen til Fædrelandsvennen.

Av tingsrettens fengslinskjennelse tirsdag fremgår det at voldtekten skal ha skjedd i midten av frebruar. Få dager etter hendelsen ble siktede varetektsfengslet første gang. Han har anket kjennelsene helt til Høyesterett, men ankene har blitt avvist.

Det fremgår av tirsdagens fengslingsavgjørelse at den siktede i tillegg til å være siktet for voldtekt, er siktet for drapstrusler mot sin samboer og hennes foreldre. Drapstruslene har ifølge retten kommer direkte og dels helt åpent på internett og i sosiale medier.

Retten bemerker at det på bakgrunn av sakens alvorlige karakter, med en strafferamme på 15 år, må være riktig å fengsle mannen slik at han ikke kan kontakte fornærmede eller påvirke vitneforklaringer.