Agderbenkens Ingebjørg Amanda Godseksen sier hun ikke forstår årsaken til Frps sviktende oppslutning 28 dager før stortingsvalget. I vinter viste meningsmålinger at partiet lå helt ned på rundt 11 prosent i landet.

— Jeg kan ikke sette fingeren på hva som skjer, jeg skjønner det rett og slett ikke, sier hun.

— Hva vil bety om Frp mister to mandater til Høyre i Agder?

— Jeg tror ikke dette blir resultatet 9. september. Men skulle det skje, vil det svekke tyngden til Frp i forhandlinger, sier Godskesen.

Fra Feda i Kvinesdal ser Kjell Ivar Larsen faresignalene og Frps kraftige tilbakegang på Sørlandet. Før valget i 2009 var partiet klart større enn Høyre.— Jeg tror ikke Frp har gjort noe galt. Det svinger, og trenden er god sammenlignet med tidligere målinger i år, mener Larsen som innehar andreplassen på Frps liste i Vest-Agder.

— Er folk blitt mer skeptisk til et Høyre/Frp-samarbeid de neste fire årene?

— Nei, det tror jeg ikke, men mister vi mandater til Høyre, så vil Frp miste innflytelse. For Frp blir det kjempeviktig å beholde de to mandatene vi har i Vest-Agder. Vi må få fram Frps politikk, mener Kjell Ivar Larsen.

Frps medlem av justiskomiteen, Åse Michaelsen, henger ikke med hodet av en svak meningsmåling.— Høyre har medvind, men vi er også på vei opp. Jeg tror det vil skje mye de neste ukene før valget. Mister vi to mandater, og Høyre tar dem, er det bedre enn at de rødgrønne tar dem. Nå er det viktig for oss å synliggjøre forskjellene mellom Frp og Høyre, understreker Michaelsen fra Mandal.