KRISTIANSAND: Begge siktede nektet all skyld da de fredag ettermiddag ble fremstilt for fengsling i Kristiansand tingrett. Da var en tredje mistenkt rumener sjekket ut av saken og sluppet fri.

Politiadvokat Johan Martin Kile ba i retten om fire uker veretekt for begge. Han begrunnet ønsket om fengsling med faren for at de to kan reise fra landet og unndra seg straff.

Narkotika

Den eldste av de to, en 48 år gammel mann, er siktet for salg av narkotiske tabletter. Han ble sett av politiets spanere da en ung mann fra narkotikamiljøet kjøpte noe av ham.Da mannen ble pågrepet, beslagla politiet ti diazepam, som er narkotiske tabletter. Disse skal tiggeren ha solgt for 400 kroner.

Innbrudd og tyveri

Gjennom etterforskningen mener politiet å kunne knytte mannen til den andre siktede tiggeren på 33 år. Fra bilen hans, en gul Volkswagen Caravelle, beslagla politiet tjuvgods fra et tyveri og flere boliginnbrudd i Kristiansand.

Sammen er de to rumenerne siktet for grovt tyveri av en pc fra en person på rutebilstasjonen. De er også siktet for et grovt tyveri fra en bolig på Lund der det blant annet ble stjålet en pc. Ander forhold er: Grovt tyveri fra en annen bolig på Lund der det ble stjålet fotoutstyr. Grovt tyveri fra en bolig i Kolsbergveien der det ble stjålet en pc, og simpelt tyveri av en pc og en mobiltelefon.

Nektet

Fædrelandsvennen får bekreftet fra politiet at de to nektet all skyld i både politiavhør og i retten, og at begge motsatte seg fengsling. Den eldste skal ha vist til sin helsetilstand som begrunnelse. Den yngste skal ha truet med å ta sitt eget liv.

I politiavhør skal den yngste av tiggerne ha forklart at en annen rumensk mann la tjuvgodset i bilen hans, og sagt at han hadde funnet det i søppelbøtter. Han har også sagt seg villig overfor politiet til å peke ut denne mannen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår gjentok mannen dette i retten.

Den eldste av de siktede skal hele veien ha avvist all kjennskap til tjuvgodset.