KRISTIANSAND: — Jeg var helt skjelven etterpå. Det var helt vilt. Akkurat som på film, sier Richard Ravnevand (36) dagen etter den dramatiske kjøreturen.

Hang gjennom ruta

Klokken halv to natt til søndag satt han i drosjen sin og ventet på tur i Bryggebakken. En kvinne i 20-årene kom løpende mot bilen, satte seg inn og ba han om kjøre. Drosjesjåføren fra Songdalen kjørte ut på Vestre Strandgate, og så en mann som løp gjennom Børsparken etter bilen.

— Han tok fart og stupte rett gjennom ruta. Både han og jenta fikk masse glasskår i ansiktet, forteller Ravnevand.

Ravnevand ble flere ganger truet av mannen.— Han sa at jeg skulle stoppe bilen, ellers skulle han drepe meg, forteller Richard Ravnevand.

Mannen hang gjennom ruta med halve kroppen ute og holdt fast i kvinnen hele veien fra Vestre Strandgate. Mannen prøvde å hale kvinnen ut av bilen, helt til Ravnevand stoppet bilen utenfor Tinghuset i Rådhusgata.

— Når mannen så at vi stoppet utenfor politiet sparket han i bilen og prøvde å løpe, sier Richard Ravnevand, som da hev seg ut av bilen og tok tak i jakka på mannen.

— Da truet han med å drepe meg, men heldigvis kom det vakter fra Arbeideren eller Møllepuben og la han i bakken. Politiet kom like etterpå, forteller Ravnevand.

Ble skallet til

Mannen truet deretter Ravnevand en siste gang.

— "Jeg skal finne deg. Du er ikke vanskelig å finne Taxi Sør," sa han før politiet dro han vekk, forteller Ravnevand.

Jeg skal finne deg. Du er ikke vanskelig å finne Taxi SørMen mannen kom løpende tilbake og skallet til Ravnevand tre ganger. Politiet fikk igjen has på mannen og førte han vekk.

Etter den dramatiske hendelsen var Richard Ravnevand ganske skjelven og kjørte ned til Parko for å fjerne glass fra bilen. Da han senere kom til legevakta viste det seg at han hadde brukket nesen og fått en hjernerystelse. Dagen etter er han likevel ikke redd, og har levert anmeldelse til politiet.

— Jeg håper at dette blir slått hardt ned på. Man kan ikke behandle damer på den måten, sier Richard Ravnevand.

Løslatt

Politiet bekrefter å ha mottatt anmeldelsen. Både mannen og kvinnen er 25 år gamle og kommer fra Kristiansand

— Mannen er avhørt, men nå løslatt siden kvinnen ikke ville anmelde forholdet. Mannen erkjenner straffeskyld for å ha knust bilruten, men ikke for legemsfornærmelse, opplyser jourhavende politiadvokat Folke Åmli.