FORLATE FLYPLASSEN MED BÅT: Det ønsker Visit Kristiansand at turister og gjester skal kunne gjøre i fremtiden. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Reiselivsorganisasjonen Visit Kristianand har søkt om støtte til en ny offentlig brygge ved Kristiansand lufthavn Kjevik som en del av en større satsning på maritimt reiseliv på Sørlandet. Det melder NRK Sørlandet.

Tanken er å plassere bryggen i gangavstand fra flyterminalen slik at gjester og turister kan hentes med båt fra sjøsiden.

FORLATE FLYPLASSEN MED BÅT: Det ønsker Visit Kristiansand at turister og gjester skal kunne gjøre i fremtiden. Foto: Torstein Øen

— Jeg kjenner ikke til andre flyplasser som har kaifasiliteter i umiddelbar nærhet. Dette er et produkt og et tilbud som vil være unikt for Kristiansand, og når vi har mulighet til å legge til rette for eksotiske reiselivsopplevelse må vi benytte oss av det, sier reiselivsdirektør Jahn Olav Marum i Visit Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Han mener både reiselivsaktører og byens befolkning generelt vil kunne nyte godt av kort reisevei fra flyplassen til sentrum med båt.

En halv million

Initiativet kom opprinnelig fra verftet i Ny-Hellesund, hvor advokat John Atle Bentsen og kunstner Per Font er sentrale i prosjektet.

— Disse gjorde oss oppmerksomme på at det ikke går an å legge til med båt der ute. Vi har i ettertid satt i gang en større prosess og fått et grovt prisoverslag på mellom 400 til 500 000 kroner inkludert arbeid og materialer på en flytebrygge på 24 meter, sier Marum.

Reiselivsorganisasjonen håper nå å få raskt svar fra fylkeskommunen og komme i gang med arbeidet allerede på ettersommeren eller eventuelt tidlig neste sesong.