GRIMSTAD : Administrasjonsutvalget i Grimstad kommune har i et møte tirsdag innstilt Per Kristian Vareide (49) som ny rådmann i kommunen. Rådmannen ansettes av kommunestyret ogsaken vil bli satt opp til endelig behandling i kommunestyrets møte mandag 21. mai.

Takker for tilliten

— Vi har søkt etter en utviklingsorientertrådmann, og vi tror Vareide er rett person til å bygge videre på resultatene som er oppnådd og lede Grimstad kommune videre, sier ordfører Hans Antonsen, som har ledet arbeidet med ansettelse av ny rådmann.

Per Kristian Vareide setter pris på en enstemmig innstilling, og takker for tilliten.

— Dersom kommunestyret vil ansette meg tror jeg at det vil bli hyggelig, inspirerende og utfordrende å bli rådmann i Grimstad, sier han.

Kommer fra KS

Per Kristian Vareide bor i dag i Oslo og er fagsjef for ledelse i KS, kommunesektorens organisasjon, en stilling han har hatt siden 2009. I KS har Vareide blant annet hatt ansvar for oppfølging av ledelse og ledelsesutvikling i kommunene, herunder interessearbeid mot stat og myndigheter, FoU-oppdrag og strategisk arbeid med samhandlingsreformen.

Vareide er utdannet sivilingeniør fra NTNU, avdeling for økonomiske og administrative fag. I ulike stillinger ved blant annet SINTEF og Deloitte Consulting har han arbeidet mye med organisasjon,ledelseog utvikling, spesielt innen helsesektoren og undervisningssektoren.

I alt 12 personer søkte stillingen. Innstillingen fra administrasjonsutvalget er enstemmig.

NY RÅDMANN: Per Kristian Vareide er innstilt som ny rådmann i Grimstad. Her er han programleder under Kommunedagene 2011 i mai i fjor. Foto: Kommunesektorens organisasjon (KS)