Se Atti Eikaas fremføre de versene de har i videoen over.

LINDESNES: Dersom leserne hjelpe til med å finne alle versene i sangen, drar Lindesnes Trekkspillklubb til for fullt.

— Da skal den spilles, lover formann Atti Eikaas. Han kaller den Fengselsvisa, men vet ikke sikkert om det er rette navnet. Heller aner han ikke noe om hvem som har skrevet og satt melodi til den.

VERSEJAKT: Trekkspillklubbens formann, Atti Eikaas, trenger hjelp til flere vers fra fengselslivet i Kristiansand. Foto: Roar Greipsland

Har ett vers

— Min far, Arne Eikaas, sang ofte på denne sangen. Jeg hørte bare det ene verset, men synes det er rart hvis ikke det finnes flere, sier Eikaas. Faren spilte mye trekkspill og hadde stor kontaktflate med andre trekkspillere, også fra Kristiansand.

— Kanskje er det ei revyvise, noe fra "Vepserevyen" som var et begrep på 50-tallet, undrer Eikaas. Nå setter han sin lit til at noen av Nært-leserne vet mer om opprinnelsen til visa. Og aller helst om det finnes flere vers. Kanskje var det såpass enkelt å rømme fra fengselet i Kristiansand at det dannet grunnlag for selve visa, humrer trekkspilleren i Lindesnes.

Audnavalsen

— Får vi teksten, skal vi spille den i klubben, og vi skal nok finne en solist som tar seg av selve sangen, mener Eikaas. For rundt 15 år siden etterlyste også Eikaas og noen andre musikanter teksten til Audnavalsen. Den gang ble det full klaff.

Har du opplysninger om Fengselsvisa, send en epost til roar.greipsland@fvn.no.

Og her er fengselsvisas første vers:

Jeg har gjestet hvert fengsel i hele vår land

I fra Akershus til Gjeder'n og Bodø

Men best likte jeg meg i Kristiansand,

det er det herligste fengsel på kloden.

Der får du utdelt en baufil, brekkjern og sag, hvis du vil ha frihet en dag.

Jeg kom hit i går kveld og reiser i dag,

snakk om flott pensjonat.