VENNESLA: — I over to år har vi stilt vilkår for å få sosialhjelp. Vi krever for eksempel at klientene går på kurs, er i arbeidstrening eller er aktive som arbeidssøkere Vil de ikke det, kutter vi i sosialhjelpen. Resultatet er omtrent halvering av antall sosialklienter siste to år, sier enhetsleder Nav Vennesla, Rolf Velle.

I mars 2010 var det 190 sosialklienter i Vennesla, i mars 2012 var tallet redusert til 114. ## Aktivitetssenter

Det Veller mener mangler, er et aktivitetsopplegg eller senter for absolutt alle. - Vi er i dialog med rådmannen i Vennesla om et tilbud som er så godt at vi kan sende sosialklienten rett inn i aktivitet dagen etter han eller hun søker om sosialhjelp. Vi kan ikke kreve aktivitetsplikt, hvis det ikke er en aktivitet å tilby, sier Velle.

Frps gruppeleder Line Vennesland fremmer i neste kommunestyremøte interpellasjon om arbeidsplikt, for å unngå at sosialklienter blir passivisert og sittende alene.

Plenklipping?

— Det er mange uløste oppgaver i lokalsamfunnet, eksempler kan være snømåking, plenklipping, fjerning av tagging eller besøksvenn på sykehjemmet. Vi må hindre isolasjon og passivitet hos sosialklientene. Derfor tar Frp dette opp, sier Vennesland.

Velle sier det Frp etterlyser nettopp er det aktivitetstilbudet som det nå jobbes med å etablere.

En enslig sosialhjelpsmottaker i Vennesla får 5400 kroner måneden. Nekter han/hun å oppfylle sosialkontorets vilkår, trekkes klienten noen hundrelapper i uka.

— Vi foretar alltid en individuell vurdering, sier Velle.