KRISTIANSAND: — Jeg er både forbauset og overrasket over at fontenen blir flyttet. Å flytte den vekk fra sentrum er å vise mangel på respekt for en anerkjent kunstner, sier Holmelid.

Forrige onsdag ble fontenen til den nå avdøde kunstneren, Kjell Mardon Gunvaldsens fra Kristiansand, flyttet fra plassen utenfor slottet i Markens. Nå står den ved kommunens gartneri på Lund.

Spenstig bidrag

SV-politikeren forteller at han har verdsatt synet av den spesielle stålfontenen i byen.

— Gunvaldsen har gjort mye for denne byen, og bidratt sterkt i sin tid som kunstner. Fontenen er et godt eksempel på hans spenstige materialbruk, forteller han.

Holmelid ble irritert da han fikk vite om at fontenen skulle få en ny og mindre folksom adresse. Han håper avgjørelsen blir revurdert, og at fontenen snart er tilbake i handlegaten.

— Et stort kunstverk fjernes, og blir tatt vekk fra turister og folk flest. Jeg synes avgjørelsen bør revurderes, og håper inderlig at fontenen kommer tilbake til handlegaten igjen, sier stortingsrepresentanten.

Triviell erstatning

Han mener fontenen har gjort den borteste delen av Markens til et spennende sted å være.

— Nå skal det heller settes inn en triviell fontene med noen krakker rundt. Det er altfor galt, og et utrrykk for ikke å ta anerkjent kunst på alvor.