KRISTIANSAND: I 11 dager skal de to vietnamesiske sosialklientene sitte i Agder lagmannsrett i Arendal fra neste mandag av, tiltalt for å ha vært bakmenn i produksjon av over 100 kilo marihuana i et bolighus på Mosby i Kristiansand.

Da de to ble dømt av Kristiansand tingrett for sine roller som investorer og bakmenn i narkotikaproduksjonen, bemerket retten at til tross for at de var sosialklienter uten inntekter, sto de to bak valutatransaksjoner på til sammen flere hundre tusen kroner.

Tingretten dømte de to til en inndragning av én million kroner.

Stjal strøm

Huseieren på Mosby, som i forbindelse med produksjonen av marihuana stjal strøm fra Agder Energi til en verdi av flere hundre tusen kroner, ble i tingretten dømt til tre års fengsel.

Han fikk betydelig strafferabatt på grunn av tilståelse. Fortsatt står huseieren med en gjeld på 310.000 kroner til Agder Energi for strømmen som ble stjålet, etter at han til nå har betalt inn 100.000 kroner.

Mannen ble også dømt til en inndragning av 450.000 kroner.

Gartner

Retten dømte en ung vietnameser, som var gartner på plantasjen i bolighuset, til ubetinget fengsel i tre år og tre måneder. Han fikk en dom om inndragning av 100.000 kroner som sin del av fortjenesten ved produksjonen av marihuana.

Det er en jury bestående av fem kvinner og fem menn som skal ta standpunkt til skyldspørsmålet i saken. Straffesaken mot de fire tiltalte blir avviklet i lagmannsrettens lokaler i Arendal.