LILLESAND: Din oppfordring?

— At folk tar med seg søpla hjem eller kaster den i nærmeste søppeldunk. Det ville spare miljøet og ikke minst oss for mye unødvendig arbeid.

Hvor ille er det?

— Det ligger søppel over alt. Jeg skjemmes over hvordan det ser ut langs motorveien. Veldig mye av søpla kommer fra gatekjøkken. Matrester og emballasje hives rett ut av vinduet.

Hvor mye plukker du?

— Mellom Timenes og Grimstad plukker vi rundt 7-8 fulle søppelsekker i uka.

Klar for våropprydding?

— Ja, så fort snøen er borte tar vi en skikkelig opprydding. I fjor plukket vi 4,2 tonn søppel under den store oppryddingen. Det ser like ille ut i år.

Mistet helt ny sofa

Det rareste du har funnet?

— Det er mye rart å finne. Flere sikrer ikke lasten sin skikkelig og vi kan finne splitter nye sofaer. Ikke alle kommer tilbake for å hente det de har mistet. Det er vel flaut. Ellers finner vi vaskemaskiner, komfyrer, sofaputer, tomflasker, kaffebeger, mat, spylekanner, aviser og papp, for å nevne noe.

Er det like mye søppel langs andre veier på Sørlandet?

— Ja, dessverre.

Skal vaske tunnelene

Du gjør også andre ting?

— Vi har full inspeksjon tre dager i uka. Ellers er det generelt vedlikehold. Jeg passer på at skiltene er rene, at stikkrennene er åpne, at viltgjerdene er hele og at brøytefolka gjør jobben. Nå skal vi snart vaske tunellene. Det må vi gjøre på nettene.

Hva er det beste med jobben?

— At jeg kan være mye ute. Jeg stortrives. Men noe kontorarbeid blir det. I dag skal jo alt som gjøres dokumenteres.

Er fra Biri

Hva annet har du jobbet med?

— Mye forskjellig. Jeg har jobbet i oljebransjen, vært vaktmester og drevet med skadesanering. Jeg er utdannet maler, snekker og agronom.

Noen hobby?

— Trener på sykkel.

Hvor vokste du opp?

— På Biri, men har bodd i Kristiansand siden jeg var 18-19 år. Jeg gikk på landbruksskolen i Søgne og traff ei jente. Dermed ble jeg på Sørlandet. Jeg har ikke lengtet tilbake til Biri.