— Det viktigste er at KrF sitter i en regjering der vi får gjennomslag for sakene våre. Hvem vi sitter i regjering med er jeg ikke så bekymret for. Det er politikken som avgjør, ikke navnet på partiet, sier Kjell Ingolf Ropstad til Fædrelandsvennen.

Han mener at hvis KrF får gjennomslag i viktige saker som familiepolitikk og kamp mot sorteringssamfunnet, er heller ikke Frp uaktuell som regjeringspartner.

— Våre store politiske seire har skjedd i regjering, sier Ropstad som representerer Aust-Agder på Stortinget.

Uenige

Partileder Knut Arild Hareide har ikke lagt skjul på at han har liten tro på et regjeringssamarbeid med Frp. Det gjentok han også på KrFs landsmøte som nå pågår i Trondheim.

— Vårt alternativ er en regjering med Venstre, KrF og Høyre. Vi skal snakke med alle, men sier samtidig at det er lite realistisk med en firepartiregjering, sa Knut Arild Hareide til landsmøtet torsdag ettermiddag.

— Det virker som om du er mer positiv til regjeringssamarbeid med Frp enn Hareide?

— Det tror jeg du har rett i.

— Men hvor realistisk tror du det er at det blir en fireparti-regjering?

— Oppslutningen vil være avgjørende. Desto større Frp er, desto vanskeligere er det å få gjennomslag for vårt syn, sier Ropstad.

Pragmatiske

Kjell Ingolf Ropstad mener at partiet ikke må gå inn i noen regjering hvis de ikke får gjennomslag for sakene sine. Men han tror det vil være mulig å få gjennomslag i et regjeringssamarbeid med Frp, og er glad for at Hareide har sagt at de vil snakke med alle.

Han mener også at samarbeid mellom de borgerlige partiene på Stortinget viser at en firepartiregjering er mulig.

— Vi kan komme hverandre i møte i saker der vi står langt fra hverandre. Min opplevelse er at Frp er veldig pragmatiske når det kommer til stykket.