ARENDAL: Den 38 år gamle mannen fra Tvedestrand oppførte seg svært så aggressivt på byen i Arendal i februar i år. På 7-Eleven i Friergangen kastet han en pølse etter de ansatte, og opptrådte både høylytt og kranglete overfor ansatte og kunder.

Dermed ventet en tur i arresten ved Arendal politistasjon for den berusede mannen.

Sterk røykutvikling

Der fortsatte han sin truende oppførsel ved å si til politibetjentene at han kom til å klikke dersom han ble satt bak lås og slå.

Et kvarter senere, klokken 03 natt til søndag 19. februar, satte han fyr på et par bukser slik at det oppstod sterk røykutvikling i cellen.

— Han hadde klart å tenne på buksa si. Han kom ikke til skade, men pustet inn litt røyk og ble derfor utskrevet av arresten og tatt til sykehuset i stedet, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til Fædrelandsvennen etter hendelsen.

Nektet å vedta forelegg

Også mannen i nabocellen måtte til sykehuset for en sjekk etter å ha pustet inn røyk.

Ti dager senere fikk mannen et forelegg på 10.000 kroner av politiet for bråk i beruset tilstand, trusler mot offentlige tjenestemenn, og for skadeverk i arresten.

Dette vedtok han ikke. Derfor må han i høst møte i Aust-Agder tingrett hvor det blir rettssak mot ham. I retten vil det bli lagt ned påstand om at 38-åringen må betale 12.000 kroner i bot, samt saksomkostninger.