KRISTIANSAND: Tok strupetak på dørvakt på Torvet

23.07: Vakter fra «Sommer på Torvet» ber om politiets bistand. 24 år gammel mann har tatt strupetak på dørvakt og forsøkt å skalle ham. Ved pågripelse forsøkte han også å skalle en polititjenestemann. Deretter ble han kjørt i arrest.

KRISTIANSAND: Bortvist fra «Sommer på Torvet»

21.38: En 19 år gammel mann blir bortvist fra arrangementet av politiet etter å ha vist truende oppførsel ovenfor vakter på stedet.

ARENDAL: Kontroll av 18 båter

21.37: Politibåten kontrollerte 18 båter og førere i området rundt Arendal. Tre forelegg ble utstedt for fartsovertredelse. Ett forelegg ble gitt for å ha overlatt båten til en som ikke oppfylte vilkårene for å føre båt.

LILLESAND: Kontroll av 64 båter

18.11: Politibåten har i løpet av dagen kontroller 64 båter og båtførere. Det ble delt ut ett forenkla forelegg for fart og ett forelegg for manglende vest i båten.

KVINESDAL: Kolliderte med lyktestolpe

15.15: Les egen sak

MARNADAL: UP-kontroll

15.00: UP gjennomførte kontroll, hvor det ble delt ut to forenklede forelegg for fart. I tillegg ble det delt ut to gebyr for manglende beltebruk. Totalt 50 kjøretøy ble kontrollert for promille, men det ble ikke oppdaget overtredelser.

Brannvesenet under slukking av bilbrannen på Åbål i Tveit. Foto: Sunniva Berntsen

BIRKENES: Bilbrann på Åbål

14.34: 110-sentralen meldte at brannvesenet var på en bilbrann på Åbål. Brannvesenet meldte kort tid etterpå om kontroll på stedet (se bildet øverst i saken).

GRIMSTAD: Overtent garasje

13.26: Garasje overtent i Grimstad. Les egen sak her.

KRISTIANSAND: Tatt for ruskjøring

13:24: UP stanser bil for kontroll i Torridalsveien. Føreren, en mann på 61 år, pågripes med mistanke om ruskjøring. Det framstilles utvidet blodprøve og sak opprettes. En mannlig passasjer, 58, anmeldes for besittelse av mindre mengder hasj.

MANDAL: Trafikkontroll

09.30–11.30: UP har gjennomført kontroll. Resultatet ble 20 forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon. En er også anmeldt for dette. Videre ble det utdelt et gebyr for manglende belte.

– Anmeldelsen kommer av at vedkommende ikke ville vedta forenklet forelegg på stedet, forteller Øystein Krogstad, UP-sjef.

ARENDAL: Trafikkontroll

06.00–10.00: UP har gjennomført en kontroll som resulterte i et førerkortbeslag. En 32 år gammel mann ble mål til 90 km/t i 60-sone. Videre ble det utdelt sju forenklede forelegg for fart.

LINDESNES/MANDAL: Trafikkulykke

06.37: En bil kjørte i autovernet på E 39. Les egen sak her.

LYNGDAL: Lamaer i veibanen

04.31: Politiet har fått to meldinger om lamaer i veibanen på Fylkesvei 43. En patrulje dro til stedet, og fikk dyrene bort fra veibanen og inn i et boligområde.

KRISTIANSAND: Besittelse av kniv

03.01: En person er pågrepet for bæring av kniv på offentlig sted.

TVEDESTRAND: Slåssing

02.53: Politiet rykket ut til melding om slåssing i sentrum.

MANDAL: Kontroll av fritidsbåter

02.51: Politibåten har kontrollert 57 fritidsbåter. Det endte med fem forenklede forelegg for manglende vest, og to som ble anmeldt for promille.

ARENDAL: Båtfører mistenkt for promillekjøring

01.42: En båtfører ble stoppet, mistenkt for promillekjøring.

MANDAL: Båtfører mistenkt for promillekjøring 2

01.38: En båtfører ble stoppet i Mandalselva, mistenkt for promillekjøring.

LINDESNES: Husbrann

00.36: Nødetatene rykket ut til en husbrann. Huset var overtent, men eieren opplyser om at det ikke skal være personer i huset. Trafikken på Fylkesvei 460 forbi stedet dirigeres. Klokka 02.38 var brannen slokket. Torsdag morgen sier politiets operasjonsleder til Fædrelandsvennen at huset var ubebodd, og at det er bekreftet at det ikke var noen i huset under brannen. Det er ingen personskader som følge av brannen.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsak, sier han.