Etter kun ett års drift ble restauranten slått konkurs av skattemyndighetene i juli 2011. Nå har Statsadvokaten i Agder tiltalt eier Vibeke Krange El Aini for grovt økonomisk utroskap.

Fra juni 2010 til juli 2011 skal hun i egenskap av daglig leder og styreleder i Idyllen Restaurant Vigeland Hovedgård AS ha handlet mot selskapets interesser. I følge tiltalen gjorde hun private uttak fra selskapets driftskonto, samt tok penger fra kontantomsetningen. Til sammen dreier det seg om 165.926 kroner.

— Delvis straffskyld

«Pengene skal blitt benyttet til annet enn selskapsrelevante formål», heter det i tiltalen.

— Tiltalte har erkjent delvis straffskyld i saken, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland, som skal føre saken 19. november.

El Aini er også tiltalt for brudd på bokføringsloven og likningsloven.

Endret forklaring

I politiavhør erkjente El Aini først de faktiske forholdene, opplyser John Repstad, leder avsnittet for økonomisk kriminalitet i Agder-politiet. Saken ble derfor sendt til domstolen som en tilståelsessak.

— Der endret hun på det hun hadde forklart til politiet, og saken ble sendt tilbake til påtalemyndigheten. Den går nå som en vanlig straffesak, sier Repstad

Anmeldt av konkursbo

I retten forklarte El Aini at det ble en sammenblanding med innkjøp til selskapet og private uttak, men hun hevdet at det høyst dreide seg om uttak av 60-70.000 kroner. Tiltalte ønsker ikke å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen. Det gjør heller ikke hennes advokat Knut Henning Larsen.

Etter konkursen ble det meldt inn krav på 1,27 millioner kroner. Ifølge sluttinnberetningen fantes det ikke midler til å dekke kravene. Det var bostyrer Lasse Johnsen som anmeldte saken til politiet etter mistanke om straffbare forhold.

Tvist løst med forlik

Fædrelandsvennen omtalte sommeren 2011 en tvist mellom Stiftelsen Vigeland hovedgård og Idyllen restaurant knyttet til hvem som eide inventar i restauranten. I forbindelse med fraflytting hadde El Aini blant annet tatt med seg hele kjøkkeninnredningen, og i den forbindelse påført skader.

Ifølge sluttinnberetningen fra boet, var erstatningskravet fra stiftelsen 300.000 kroner. Ifølge bostyrer hadde boet ikke grunnlag for å kreve eiendomsrett til inventaret. Tvisten ble løst med forlik ved at stiftelsen kjøpte inventar og driftstilbehør for 15.000 kroner.