— Det er veldig tungt symbolmessig å fjerne homofile, lesbiske og transpersoner fra en likestillingsplan. Derfor ønsker Arbeiderpartiet og jeg å nevne dem spesielt som en gruppe som trenger økt likeverd, sier varaordfører Berit Kittelsen.

Det handler om den svært omdiskuterte likestillingsplanen som Agderfylkene holder på med, og som nå behandles i en rekke kommunestyrer. Saken kommer opp i plan- og økonomiutvalget i Vennesla til tirsdag.

LES OGSÅ:

Aust-Agder fylke ønsker å nevne homofile, lesbiske biseksuelle og transpersoner som grupper som spesielt trenger økt respekt og likestilling. I Vest-Agder har fylkespolitikerne ikke ønsket å nevne disse gruppene.

— Vi i KrF følger rådmannens forslag om ikke å nevne disse gruppene spesielt. Dette har ikke med mangel på respekt å gjøre. Vi ønsker respekt og likebehandling for alle. Men det blir rart å nevne noen spesielt, sier ordfører Torhild Bransdal KrF.

— Kvinner og funksjonshemmede nevnes jo. Det er derfor det blir så ille å kutte ut noen, svarer Kittelsen i Ap.

— Det kan ikke sammenlignes. Det blir noe annet, sier Bransdal, uten å ville utdype mer hva hun mener med det.

Hvilken homo-politikk som får flertall i Vennesla er i øyeblikket helt åpent. Både Kittelsen og Bransdal håper på en verdig debatt.

— Vi må unngå uttalelser som de vi så i Birkenes. Det var ille, sier Berit Kittelsen.