SARPSBORG: Første omgang var så å si et langt gjesp, men etter hvilen ble det en spennende kamp om kvartfinaleplass. Men, som den grusomme cuphistorien Start har – uten en cupfinale siden klubben ble etablert i 1905 — blir det heller ingen cupfinale i år.

Det er eneste som skjedde i første omgang kom allerede etter to minutter. Aaron Samuel kom alene med Håkon Opdal, som virket å ta ballen før Sarpsborg-spissen gikk i bakken. Det mente ikke dommer Espen Berntsen, som pekte på straffemerket.

Fra 11 meter var Samuel sikkerheten selv og trillet ballen til høyre for Opdal – som slang seg den andre veien.

Scoret, men jubelen stilnet fort

Etter en god åpning på de siste 45 minuttene stanget Espen Hoff inn utligningen etter et strålende forarbeid av Solomon Owello.

Bare ett minutt etter satt ballen i nettmaskene bak Håkon Opdal igjen. På en corner så det ut som Start-forsvaret hadde tatt siesta og fra fem meter hadde Samuel få problemer med å heade ballen i mål.

Da svingte det fram og tilbake, men nærmest var Start ved to anledninger. Først fikk innbytter Alejandro Castro en enorm sjanse, men satte ballen over fra ti meter. Ikke lenge etter ble ballen nærmest reddet på streken av en Sarpsborg-forsvarer.

Dja Djédjé avgjorde

I stedet var det vertene som langt på vei avgjorde kampen da Start jaget en utligning. Tomålsscorer Samuel serverte til Franck Dja Djédjé som satte ballen forbi Opdal.

Men Start ga seg ikke. Med fire minutter igjen på klokka reduserte Matthias Vilhjalmsson, men nærmere enn det kom ikke Start.

Dermed røk sørlendingene ut i fjerde runde, mens Sarpsborg er klare for kvartfinale.