-Veldig positivt for oss, sier prosjektleder Agnete Kjellin og direktør John Olsen ved Vest-Agder-museet. Foto: Jørgen Steffensen

— Helt supert, sier Vest-Agder-museets direktør John Olsen og prosjektleder Agnete Kjellin.

Gangveien innerst på Odderøya fører rett ned til området der de nå er i ferd med å anlegge museumshavn med et flunkende nytt bygg som skal stå ferdig i 2015. — Vi ønsket å gjøre tilgjengeligheten bedre for de som kommer med bil. Parkeringsmulighetene i Nodeviga blir redusert, men de som setter fra seg bilen i parkeringshuset ved Kilden vil komme fort og greit ned, sier driftssjef Kurt Tange Jensen i parkvesenet til Fædrelandsvennen.

Drøye 200 meter gangvei er laget i løpet av de siste ukene, og bare litt ryddearbeid nede ved bygget til Sjøsport gjenstår før man kan ta seg fram helt uten problemer.

Senere skal veien også skiltes og lyssettes, men foreløpig er det ikke satt av penger til lys.

— Men alt grunnarbeidet for å montere lys er gjort ferdig, så jeg regner med at det skal gå i orden før mørket faller på til høsten, sier Tange Jensen.

— Denne veien gjør området langt mer tilgjengelig, og er veldig positivt for oss, sier Olsen og Kjellin. For tredje sommer på rad tilbyr de nå daglige aktiviteter for barn i Nodeviga. På programmet står blant annet turer i robåt, titting i vannkikkert, fiske, spikking av barkebåter og knyting av avanserte knuter.