— Vi har ventet lenge, men nå trer vi inn i den moderne tid som alle andre. Takk og lov. Det har vært et styr uten mobildekning, sier John Øyslebø i Eiksåbygda Vel.

Den yngste trenger dekningen mest. Derfor bledet Rocco Leander Repstad (5) som klippet snora. Ellers fra venstre: John Øyslebø, kontaktperson i Eiksåbygdas Vel, ordfører i Marnardal Helge Sandåker ordfører, Kjell Pedersen Rise prosjektleder for Det Digitale Agder, Pål H. Lukashaugen, prosjektleder for Dekning Telenor Norge og Tore Vimme, kundeansvarlig i Telenor Norge. (FOTO PRIVAT)

Omtrent 60 mennesker deltok under festen.

De vel 25 husene på Eikså i Marnardal og 15 i Myransbygda i Søgne har slitt fælt uten moderne kommunikasjon. For noen uker siden kom endelig mobilmasta opp på Fruheia. En ny verden åpner seg.

— Vi tenkte at den som greier å sende en sms med beskjeden «gi oss asfalt også» til ordføreren, han skulle få klippe snora for mobilmasta. Men så er vi ikke så nevenyttige med mobil ennå. Derfor ble det i stedet den yngste av barna som kunne spikke en pinne med kniv, forteller Øyslebø.

De har altså flere kamper å kjempe der oppe på heia vest for Tronstadvann i Marnardal. Fredag handlet det likevel mest om seieren som er vunnet.

— Marnardal har hatt dårligst dekning i hele Vest-Agder, med 60 prosent av husstandene. Via prosjekt Det digitale Agder skal vi opp i 94 prosent. 11 mobilstasjoner bygges ut nå. Men vi er ikke fornøyd. Derfor går kommunen inn med to millioner ekstra, slik at vi kan få dekningen opp i 98 prosent, forteller ordfører Helge Sandåker, som mener god mobildekning bør være like selvsagt som vann og kloakk i 2014.