Her er skipet Wind Surf da det besøkte Kristiansand tidligere i år. Foto: Magnus Nødland Skogedal
Wind Surf er et eksklusivt cruiseskip. Foto: Magnus Nødland Skogedal
Skipet har og sin egen spa-salong. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Skipene Club Med 2 og Wind Surf, henholdsvis verdens største og verdens nest største seilcruiseskip, la til kai i Kristiansand i 12-tiden på mandag.

— Dette er ikke veldig store skip sammenlignet med de største cruiseskipene, men de er veldig eksklusive. De har rundt 300 passasjerer hver, sier assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt.

Aller første gang

Begge skipene har vært innom Kristiansand tidligere i år, men at begge legger til kai samtidig har aldri skjedd før.

— Dette er første gang vi har hatt dem inne på likt, det er spesielt. Jeg har besøkt dem begge når de har vært inne tidligere, men i dag fikk jeg dessverre ikke anledning, sier Granfeldt.

En av tre restauranter på Wind Surf. Foto: Magnus Nødland Skogedal

194 meter

Wind Surf var innom Kristiansand 22. juli i år, imens Club Med 2 kom tre dager senere, den 25. juli. Det største skipet er 194 meter langt, det nest største 188 meter. Da Fædrelandsvennen fikk en omvisning på Wind Surf i juli, informerte kapteinen om at seilene egentlig er mest til pynt. Begge skipene tilhører selskapet Windstar Cruises, som tilbyr cruiseturer i Middelhavet, Karibia, Sentral-Amerika, Asia og Nord-Europa.

— Vi har jobbet for å få flere slike cruiseskip til byen. Det er et begrenset marked, så vi må stå på hele tiden for at skip skal legge turen innom oss, sier Granfeldt.