Se video over!

KRISTIANSAND: En ukeslang turné på 14 omsorgssentre i Kristiansand, startet mandag på Valhalla.

– Det er en fryd å få være her, sier Roar Engelberg, som har med seg panfløyta si og professor i trekkspill, Jon Faukstad.

Solid erfaring

Faukstad har spilt trekkspill så lenge han kan huske, og har vært leder for trekkspillutdanningen ved Norges musikkhøgskole siden 1972. For Engelberg sin del begynte alt med at han hørte det noe uvanlige blåseinstrumentet på NRK som tolvåring.

– Siden har det bare fortsatt, og nå har jeg spilt på profesjonelt plan i snart 30 år, forteller Engelberg, som nå er bosatt i osloområdet.

Han var den første i Vest-Europa som avsluttet soliststudiet på panfløyte ved den prestisjetunge Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten. Engelberg har gitt ut 13 soloalbum, og har reist både innenlands og utenlands med fløyta si. I dag er Engelberg landets eneste profesjonelle panfløytist, noe tilskuerne ser ut til å ha fått med seg.

– For et nivå. Dette var unikt, sier Åse Eikaas (61), som har vært med å arrangere dagens kulturrullator-konsert.

Kari Nylund (82) og den tidligere musikklæreren Gerd Høyesen (83) er helt enige.

– At Roar Engelberg kommer for å spille for oss, er virkelig en ære, sier Nylund.

Trofaste fans

De to har vært ivrige Engelberg-fans siden han ble kjent innenfor sitt felt, men kvinnene har ikke hørt han live før i dag.

– I alle år har jeg fulgt med når Engelberg spiller på tv og radio. At jeg fikk høre han i virkeligheten var helt fabelaktig, det er noe jeg alltid har ønsket meg, sier Nylund.

Jenny Hamre (90) satt også pris på at hun endelig fikk høre panfløytespill i virkeligheten.

– Dette var helt topp. Fantastisk, sier hun.

FANS: Jenny Hamre (90) og Åse Eikaas (61) synes det var spesielt at Roar Engelberg startet turneen sin på Valhalla. – Dette var kjempeflott, sier de. Foto: Sara Melissa Frost
PANFLØYTE: – Det var flott å få kunne spille på Valhalla. De eldre er kjent med flere av melodiene, og de har vært et meget godt publikum, sier Engelberg. Foto: Sara Melissa Frost