— Ah, hvilken dag. Deilig er det, sa Herlofsen før han fyrte av et kanonskudd fra skuta si så det smalt i Høllen i Søgne.

Klikk på videoen over

Lørdag åpnet Søgnes nye gjestehavn på Årossanden. - Dette hadde kommunen aldri klart på egen hånd. Dette betyr mye for driverne her av campingplassen, men ikke minst for resten av kommunen også, sier

Daglig leder ved campingen Kristian Herlofsen viste stolt fram kaianlegget til ordfører Åse Sverinsen. Foto: Jarle R. Martinsen

ordfører Åse Severinsen som klippet snor og åpnet anlegget.

Gjestehavna ligger ved Åros Feriesenter og har plass til 75 båter der den strekker seg 96 meter ut fra Årossanden. Daglig leder ved feriesenter Kristian Herlofsen mener dette er blitt landets flotteste gjestehavn.

Ikke spart på noe

— Vi har ikke spart på noe. Jeg har bestilt det aller beste innen strøm, vann og lys. Og så tror jeg at campinganlegget med basseng og restaurant vil gjøre området enda mer attraktiv, sier han.

Alle som var til stede fikk gratis is, det sørget Trond Erling Kleppe for. Foto: Jarle R. Martinsen

Det er likevel unektelig spesielt at han har fått lov til å legge bryggeanlegget så og si på stranda på Åros.— Ja, dette hadde jo ikke vært mulig uten kommunes støtte og velsignelse. De har virkelig ønsket ei ny havn med mange båtplasser, og spilt på lag hele veien, påpeker han.

Kamp om plassene

Og det er kanskje ikke så rart. Høllen har bare hatt ti plasser til båtgjester før dette.

Den nye havna tar 75 båter og strekker seg 96 meter ut fra Årossanden. Foto: Jarle R. Martinsen

— Det har vært kamp om plassene og derfor ikke så attraktivt å komme hit, sier Eva Sørensen.Sammen med Karl Johan Mikalsen, Laila Fagerheim og Jan Johansen hadde de fortøyd ved kaianlegget lørdag i finværet, meget godt fornøyd med fasilitetene.

— Det er blitt så flott. All ære til de som har bygget dette, sier hun.

Gratis å bruke

Det vil være gratis å benytte gjestehavna på dagtid. Ut over dette vil vanlig havneavgift gjelde. Kristian Herlofsen sier at gjestehavna vil gå inn som en del av den daglige campingdriften.

Karl Johan Mikaelsen, Laila Fagerheim, Eva Sørensen og Jan Johansen skryter uhemmet av den nye havna som gjør at de oftere vil ta båtturen innom Høllen. Foto: Jarle R. Martinsen

Herlofsen åpnet samtidig «Strandbaren», en bar med alle typer servering og enkle matretter. Feriesenteret får også en kolonialbutikk og en egen minigolfbane.Fra før har stedet oppvarmet svømmebasseng på 25 x 12,5 meter med saltvann som holder 29 grader. Åros har 100 hytter og leiligheter med totalt 600 sengeplasser.

Hyller livet

Og livsnyteren Jack? Jo, han trallet på trekkspillet sitt, tok en tår hvitvin og hyllet havna, været og livet.

Daglig leder og eier av Åros Feriesenter Kristian Herlofsen var mektig stolt over den nye gjestehavna som åpnet lørdag. Landet beste, mener han. Foto: Jarle R. Martinsen

— Nå blir det enda mer folk her som betyr mye for hele området. Samtidig er terna kommet tilbake, makrellen er her. Det er jammen meg som i gode gamle dager, ler Jack Herlofsen.