En 24-åring ble natt til lørdag tatt for sex-kjøp på toalettet i Wergelandsparken i Kristiansand. En 24-åring ble natt til lørdag tatt for sex-kjøp på toalettet i Wergelandsparken i Kristiansand. Foto: Tormod Flem Vegge

Fikk 15.000 i bot etter sexkjøp

En 24 år gammel mann må grave dypt i lommeboka etter at han betalte for sex i Wergelandsparken.

KRISTIANSAND: Politiet i Kristiansand pågrep mannen like utenfor det offentlige toalettet i Wergelandsparken klokka 03.18 natt til lørdag.

— Det var nok litt tilfeldig at en patrulje ble klar over at noe var i ferd med å skje, sier operasjonsldeer ved Agder politidistrikt, Martin Ugland.

Litt over klokka 03.00 natt til lørdag fattet patruljerende politi mistanke om at ulovlig kjøp av sex var i ferd med å finne sted.

Ante ugler i mosen

— Patruljen ble vàr over at noe var i ferd med å skje inne på det offentlige toalettet i Wergelandsparken. De sjekket opp i det og fant ut at det hadde blitt gjennomført et sexkjøp, sier Ugland.

24-åringen ble pågrepet rett etter at ulovligheten fant sted.

Uvanlig sted

Operasjonslederen sier det er uvanlig at folk som kjøper sex gjennomfører handelen i det offentlige rom på denne måten.

— Vanligvis har de leid seg et hotellrom eller så finner sexkjøpet sted i en leilighet. Dette er et område av vår virksomhet som skal prioriteres, men det krever vanligvis store resurser å gjennomføre det, sier Ugland.

Bøtelagt med 15.000 kroner

24-åringen ble pågrepet og ført til arresten etter hendelsen. Først lørdag morgen ble han sluppet fri etter å ha vedtatt et forelegg på 15.000 kroner.

— Summen er i henhold til politidistriktets direktiver for denne type handlinger, sier jourhavende jurist ved Agder politidistrikt Håvard Ryengen.

I tillegg til å bøtelegge 24-åringen har påtalemyndigheten opprettet sak mot kvinnen som solgte de seksuelle tjenestene.

— Det er opprettet en utlendingssak mot vedkommende. Det dreier seg om klargjøring av identitet og brudd på plikten til å identifisere seg i henhold til Schengenavtalen, sier Ryengen.