Torsdag ble de fire fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett. De er siktet for grove tyverier mot kunder på dagligvarebutikker i Kragerø, Ringebu, Drammen, Kongsberg (to saker), Nøtterøy og Lyngdal.

De siktede er i familie. Eldstemann (43) er samboer med den eldste kvinnen (41) og far til denyngste kvinnen (20). Hun er kjæreste med den andre siktede mannen (30).

Samarbeidet

De kom til Norge for en uke side, og siden har de trolig reist fra butikk til butikk. Politiet mener kvinnene samarbeidet om å stjele lommebøker fra veskene til intetanende kunder.

— Slik det ser ut har kvinnene benyttet samme fremgangsmåte hver gang. Den ene har distrahert fornærmede, mens den andre samtidig har puttet hendene i vesken hennes. De har gått etter kvinner i godt voksen alder, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Telemark politidistrikt til Fædrelandsvennen.

— Vi mener mennene har medvirket utfra opptak fra minibanker hvor stjålne bankkort er forsøkt brukt, sier politiadvokaten.

TV-program

Tirsdag formiddag ble bulgarerne pågrepet av politiet i Sandnes i Rogaland. Det var en politistudent på vei for å kjøpe lunsj på Rema 1000 som kjente igjen kvinnene.

Kvelden før hadde han sett en overvåkingsvideo vist i TV2-programmet «Åsted Norge». På videoen fra lørdag 30. januar kunne man se hvordan det som angivelig er de to kvinnene stjele en lommebok fra vesken til en kunde på en Rema 1000-butikk i Kragerø.

Kiwi i Lyngdal

Foreløpig er bulgarerne siktet for et tyveri mot en kunde i Agder, men etter det Fædrelandsvennen kjenner til sjekker politiet dem også opp mot tyverier på butikker i Mandal og i Arendal.

— Vi har siktet de fire for blant annet et forhold fra Kiwi Fiboveien 1 i Lyngdal mandag 1. februar klokka 13.25. Vi har ikke siktet dem for noe annet i Agder, men vi er på ingen måte ferdig med etterforskningen, sier Odd Skei Kostveit, leder for politiets Grenseløs-prosjekt mot mobile vinningskriminelle.

De siktede er ennå ikke avhørt, men ifølge politiadvokat Ljosåk har to av dem erkjent delvis straffskyld.