— Et viktig grep for kommunens økonomi i 2014 har vært å innføre eiendomsskatt. Det har gitt økte inntekter på cirka 9,1 millioner, skriver Lisa Dahl, kontrollør på lønn og regnskap i kommunen, i forbindelse med rapporteringen for andre kvartal.

Sparekniven

Det skal likevel spares. Åtte millioner i reduksjon på tjenesteområdene er tidligere vedtatt av kommunestyret. I innsparingskravet til de folkevalgte lå det et forslag til nedbemanning på åtte personer, fire i skole- og barnehage og to hver i teknisk avdeling og helse og velferd.

Kniper inn på brøyting

For teknisk er det vedtatt innsparinger på brøyting og vedlikehold. Områder inn under det nye ressurssenteret, som flyktningtjeneste og helsestasjon, har fått styrket bemanningen. Men innen barnevern er det flere tunge saker og stort trykk i saksbehandlingen. Innen helsesektoren, som har hatt store omstillinger, er det et urovekkende høyt sykefravær. Innføring av eiendomsskatt har kostet kommunen ny programvare. Og i tillegg er markedet svært tregt når det gjelder salg av næringseiendom på Tveide og salg av kommunale boliger, kommer det fram i rapporten.