— Parkeringshuset blir bygd. Det vil koste 100-150 millioner kroner å bryte avtalen, noe som vil være helt useriøst av en så stor aktør som Kristiansand kommune, hevder varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) overfor Fædrelandsvennen tirsdag formiddag.

Det nye bystyret konstitueres 14. oktober. Det er til dette møtet motstanderne har berammet omkampen.

Jørgen Kristiansen (KrF) foldet hendene i rådhuset valgkvelden. Foto: Kjartan Bjelland

— Hvordan saken kommer opp er for tidlig for oss å si. Men parkeringshuset kommer opp for det nye bystyret, slo Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen fast sent på valgkvelden.

- Tenkt litt høyt

Dagens koalisjon (H, KrF, Frp, Pp) har - før fintellingen er sluttført - 27 av 53 seter i det nye bystyret. Det er spekulert i om Harald Sødal (KrF) kan vippe flertallet i negativ retning, om han får nok personstemmer til å komme inn i bystyret.

Rundt klokka 13 tirsdag er oversikten over det nye bystyret klar, opplyser valgstyret i Kristiansand.

Men varaordføreren er overbevist om at et bystyre aldri vil påta seg konsekvensene ved å kansellere prosjektet.

- Hvor får du slike summer fra?

- Jeg har tenkt litt høyt med meg selv. Torvparkering AS har inngått avtale med en entreprenør, som har kontrahert folk. I tillegg kommer arbeid med reguleringsplaner, utgraving og så videre, svarer Jørgen Kristiansen.

Torvparkering AS kan på ingen måte kvalitetssikre regnestykket til siviløkonomen fra Flekkerøy:

— Foreløpig er det ikke mulig å si hva det vil koste, jeg har ingen mening om det, lyder den knappe kommentaren fra styreleder Bjarne Ugland.

Slik blir det to etasjers parkeringsanlegget under Øvre og Nedre Torv. Foto: Veidekke Agder

Venstre savner svarVenstre stemte for anlegget, men de nye kandidatene ønsker ikke prosjektet. Samtidig vil de ikke stanse utbyggingen for enhver pris.

Dette er den store elefanten i rommet.

— Jeg savner svar på hva konsekvensene blir hvis dette skal stoppes. Det kan ikke være en av aktivistene fra nei-siden som forteller meg hva konsekvensene av et nei blir, og heller ikke en av aktivistene fra ja-siden, sier førstekandidat Ivar Bergundhaugen til Fædrelandsvennen tirsdag.

Han regner med at saken blir tatt opp hvis de borgerlige partiene blir enige om et valgteknisk samarbeid og fortsetter med politiske samtaler.

— Det må åpenbart adresseres, for dette er den store elefanten i rommet. Men resultatet kan selvsagt bli at vi sier at dette har vi ikke med i en avtale.