— De fem årene jeg har bodd her har vi omtrent bare ventet på en ulykke. Folk kjører vanvittig fort her, sier Svein Erik Eriksen, en av beboerne langs Brobakken, hvor dødsulykken søndag morgen inntraff.

Følg FVN Mandal på Facebook

Les også: Dødsulykke i Mandal sentrum

Den nedre delen av Brobakken i Mandal er bratt med krappe svinger. Svein Sørensen, leder i Øvrebyen Vel, sier han har kjempet i 15 år for en mer trafikksikker vei.

Ønsker 30 km/t

— I velforeningen har vi laget en trafikkgruppe som har satt fokus på veier som bør utbedres. Brobakken ble satt øverst på prioriteringslisten, og vi har sendt flere brev til politiet og kommunen om ønskede utbedringer, uten at noe har skjedd. Vi ønsker å redusere fartsgrensen til 30 km/t og bygge opphøyd gangfelt. Slik som hovedveien ned fra Slettheia i Kristiansand har med en rekke fartsreduserende forhøyninger, sier Sørensen.

— De som bor i gata sier kjøringen er vanvittig og vi har tatt opp problemet gang på gang med blant annet politiet, legger han til.

- Innbyr til høy fart

I bakken er det mange fastboende og blant annet en lekeplass for barn. I de fleste tettbebygde områdene i Mandal er det innført enten 30- eller 40-soner.

— Bakken innbyr jo til kjøring i høy fart og da er det rart at man ikke senket fartsgrensen, mener Eriksen.

Han og velforeningslederen understreker at de snakker om det generelle kjøremønsteret i Brobakken og ikke om søndagen tragiske hendelse.

Politisjefen uenig

Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal, innrømmer at «stygg» kjøring forekommer i bakken. Han ønsker likevel ikke å redusere fartsgrensen.

Ulykken skjedde rett over bybroa i Mandal der bilen har truffet en murvegg. Foto: Per Annar Holm

— Brobakken er en del av Mandals hovedferdselsåre og derfor bør den ha fartsgrense på 50 km/t. Jeg kan heller ikke huske at vi har hatt alvorlige trafikkulykker de siste årene, selv om det tidvis forekommer stygg kjøring, sier Bjart Gabrielsen.

Politisjefen er ikke enig i at bakken innbyr til kjøring i høy hastighet.

Det lyktes søndag kveld ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med rette vedkommende i kommunen.