For tiende året på rad arrangerer Dagny Wenk-Wolff internasjonal kammermusikkfest i fjellhallen, på Norges sydligste fastlandspunkt.

Fiolinisten fra Goksem, like ved Lindesnes fyr, har samlet ni meritterte, profesjonelle nasjonale og internasjonale musikere. Siden lørdag har de vært samlet på Goksem for å øve inn årets repertoar.

Øver 12 timer daglig

— Det har vært hektisk. Vi har startet rundt klokka 10 hver morgen og holdt på til ti på kvelden, kun avbrutt av matpauser. Når konsertene begynner til helga er grovarbeidet unnagjort, sier Wenk-Wolff, som står bak festivalen, som etter hvert har blitt en musikktradisjon på Sørlandet.

Årets musikere er Harald Aadland, blant annet 1. konsertmester i Kringkastingsorkesteret og lærer på Norges musikkhøyskole. Fiolinistene Sonja van Beek fra Nederland, Miriam Helms Ålien, Andrea Hansen, tyske Frauke Tometten Molino og russiske Gregory Aronovich. På cello deltar Konstantin Pfiz og Veit Wenk-Wolff.

- Spesiell atmosfære

Wenk-Wolff mener fjellhallen på fyret passer svært godt til kammermusikk.

— Atmosfæren er helt spesiell der. Det mener de fleste musikerne som har vært med. Vanligvis spiller vi mye i kirker og bedehus og derfor har vi konsekvent valgt fjellhallen som sted for festivalen, sier fiolinisten.

— Mange vet ikke hva kammermusikk virkelig er. De tenker at det er store oppsetninger men opprinnelsen er at ekte kammermusikk ble fremført av få personer i mindre lokaler. Det spesielle er at den enkelte musikeren kan få vist seg fram i samspill med andre, sier Wenk-Wolff.

Store verk

Gjennom tre konserten fra fredag til søndag, vil publikum kunne høre store verk som tidligere er fremført under festivalen.

— Vi har tenkt nytt hvert eneste år, men i år gjør vi ett unntak. I jubileumsåret tar vi fram de beste, store verkene, sier Wenk-Wolff, og nevner blant annet Johann Sebastian Bachs «Ricercar for seks stemmer» som spilles i åpningskonserten.

Unge talenter

Det er ikke kun profesjonelle musikere som dominerer scenen denne helga. På lørdag vil et titalls unge deltakere fra musikkskolene i Flekkefjord, Lyngdal, Mandal og Lindesnes ha konsert i foajeen.

— De vil spille en forkonsert til det ordinære programmet, sier Wenk-Wolff.

De unge fiolinistene har øvd sammen det siste halvåret.