— Det ser ut til at vi får fikset skadene i løpet av uka, og i så fall kontrolleres sporet til fredag, sier driftsleder i Setesdalbanen, Stian Aase Bergum.

Etter helgas kraftige uvær ble sporet oversvømt, noe som resulterte i at masser skled ut under svillene på Setesdalsbanen.— I et område på fem meter er det cirka 40 centimeter underbygning som har forsvunnet. Her må det fylles på med masse, før det pakkes og justeres på plass. Resten av strekningen må bare justeres, det er ikke så omfattende, sa Aase Bergum til Fædrelandsvennen søndag.

Økonomisk utfordring

Etter at Norsk Jernbanedrift har vurdert skadene er omfanget som forventet. Aase Bergum forteller at den uforutsette utgiften kommer ubeleilig.

— Det er selvsagt en utfordring. Det foregår løpende vedlikehold hele tiden, men ved slike skader går det selvsagt utover annet vedlikeholdsarbeid. Vi håper at eierne kommer på banen, sier Aase Bergum.

Eierne er Kristiansand kommune og Vennesla kommune. Kommunalsjef i sistnevnte, Aslak Vegge, sier at det ikke vil bli gitt midler øremerket helgens kostbare uvær.

— I august skal en det gjøres en politisk behandling av en søknad fra Setesdalsbanen som går på en mer generell økning i midler knyttet til vedlikehold av infrastruktur, sier Vegge.