— Det er todelt årsak til at jeg har valgt å reise. Den siste måneden har vi snakket sammen flere ganger hver dag, og dette har blitt et vennskapsforhold. Dessuten skal jeg som leder av støttegruppen overbringe penger så han har noe å leve av, sier Ekeland til Fædrelandsvennen.

- Noe av det Faiz kommer til å bli aller gladest for, er ny dose med snus, sier Morten Ekeland. Her i taxfree-butikken på Kjevik. Foto: Kjartan Bjelland

Kamptolkens støttegruppe har fått inn 15.000 kroner etter kronerullingen.— Når jeg er kommet ned skal jeg hjelpe ham med alle de tingene som er av praktisk art, slik at han kan konsentrere seg om jobben med å komme tilbake til Norge, sier

Håper på snarlig avgjørelse

Ekeland håper at det kan bli en avgjørelse fra norske myndihgeter allerede mandag. Og at han kan ta med seg Faiz hjem tirsdag.

Må Faiz til Norge for å få gjennomført asylintevju, dersom UDI ombestemmer seg og innleder behandling av asylsøknaden? - Det vet vi ikke. Da 22 tolker i Afghanistan fikk innvilget asyl, reiste UDI til Afghanistan. Kanskje kan de gjøre det nå også, sier Ekeland.

Kjøpte med snus

Han kommer fram til byen Lecce på Italias hel sent søndag kveld, og noe av det Faiz kommer til å bli aller gladest for, er ny dose med snus, opplyser Ekeland.

Ekeland er 39 år gammel og jobber som servitør på Marna Cafe i Mandal, en jobb han komibnerer med å være politiker for SV i Mandal.

Han har returbillett fra Italia torsdag, men håper saken er avgjort før det.