— Det er fryktelig mange gjengangeresom skulle sittet inne, men dårlig fengselskapasitet gjør at de må løslates,sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar til Fædrelandsvennen.

Hittil i år har politiet løslatt 30 personer ordensmaktenhelst ville hatt bak lås og slå. Dette er både personer som har sittetvaretektsfengslet og personer som ikke har blitt fremstilt for fengsling pågrunn av manglende kapasitet.

Les også:

Dramatisk situasjon

Skaar kaller situasjonen dramatisk.

— Disse 30 står for en stor andel avvinningskriminaliteten. Med bedre kapasitet skulle vi klart å redusere omfangetav slik kriminalitet betraktelig, sier Skaar.

Onsdag ble tre personer løslatt. En av dem, en 39 år gammelmann fra Søgne, er siktet for ni straffbare forhold, hovedsakelig tyverier.

— Dette er ni nye forhold som erbegått etter at han ble domfelt i Kristiansand tingrett 31. oktober 2014 forgrovt tyveri, sier Kaddeberg Skaar i en pressemelding lagt ut på politi.no.

Fullt overalt

Personene som blir løslatt er som regel norske, rusbelastedemenn som driver med vinningskriminalitet.

— Når det er mangel på plass må viprioritere de som er siktet for alvorlige voldsforbrytelser, drapsforsøk ogvoldtekt, sier Skaar.

Ifølge Skaar er fengslene fulle i stort sett hele landet.

— Vi bruker Rogaland, Hordaland, Osloog Østfold. Det er fullt overalt. Vi fikk tilbud om en plass i Harstad, men sanei. Vi kan ikke drive og fly vinningskriminelle til Nord-Norge, sier Skaar.

Les også:

Uklart om fengsel

Nylig ble Arendal fengsel gjenåpnet etter å ha holdt stengti tre uker. Ifølge Skaar hjalp ikke det på situasjonen.

— Jeg trodde det skulle løsne nårfengslet åpnet igjen, men det er helt fullt allerede, sier Skaar.

Han etterlyser flere fengselsplasser i landsdelen. KaddebergSkaar sier til politi.no at signalene de har fått fra Justisdepartementet er atde er et godt stykke unna nytt fengsel i Agder.

Regjeringen har varslet at de i høst vil komme med en egenmelding om hvor i Norge det skal etableres nye fengselsplasser.