FROLAND: – Interessen er enorm. Ikke bare fra grunneiere og husdyrholdere, men generelt, sier leder av jeger— og fiskeforeningen i Froland, Øyvin Froland til NRK.no.

Det drives lisensjakt på to ulver som skal befinne seg på Agder, og denne jakten varer fram til 31. mars. Det jaktes etter de to ulvene både dag og natt, over store områder fra Åmli, gjennom Froland og til Herefoss.

Store mørketall

I løpet av året er det funnet 76 sauer i Aust- og Vest-Agder som Statens Naturoppsyn har dokumentert er tatt av ulv. Mørketallene er imidlertid store, ettersom mange av dyrene aldri blir funnet. SNO har også dokumentert at det har vært flere ulver i Agder samtidig. Hvor ulvene befinner seg nå er uvisst, men bare i oktober har minst 19 sauer og lam blitt drept av ulv. Det er imidlertid ikke kommet inn meldinger om skadede dyr siden jul.

— Ulven kan ha tatt seg en lengre runde. Nå er det rett før paringstid. Det er klart at vi er avhengig av gode sporingsforhold. Vi må bruke den tiden vi har nå, når det er sporingsforhold til å ringe inn ulven, sier Froland til nrk.no.

Startet 1. oktober

Ulvejakten i landsdelen har vart siden 1. oktober i fjor, men det er lenge siden det er sett spor av Gråbein i Agder. Det kan tyde på at de to ulvene har forlatt landsdelen.

– Eller det kan hende vi leter i feil område. Dette er en ordinær jakt på linje med annen jakt. Vi er like ihuga om vi jakter på noe annet. Denne jakten er ikke noe spesiell, seier Froland til nrk.no.