KRISTIANSAND: – Naturen måtte bare gå sin gang, sier nybakt mamma Therese Kristiansen (26) til Fædrelandsvennen.

Det ble en dramatisk lørdag morgen for henne og samboer Alexander Fossum (33) fra Nodeland i Songdalen.

26-åringen hadde hatt litt kynnere de to siste ukene av svangerskapet, men lørdag morgen var ting annerledes.

— Vi skulle på butikken og bytte en tapet, men da jeg kom ut av huset kjente jeg at det ikke lenger var snakk om kynnere. Jeg merket at sammentrekningene var gått over til rier og skjønte at fødselen var i gang, forteller Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Spøk ble alvor

Barnefar Alexander forstod alvoret. Erfaringer fra Thereses forrige svangerskap gjorde samboerparet bekymret. Han satte kursen mot fødeavdelingen og tråkket klampen i bånn.

— Da jeg fødte Noah for 2,5 år siden gikk det utrolig fort. Jeg var derfor nervøs for at det samme skulle skje igjen. I løpet av svangerskapet har jeg flere ganger fleipet med familie og venner om at jeg sikkert kommer til å føde i bilen, humrer Kristiansen.

ALT VEL: Tross den dramatiske starten på livet, er Adele i fin form. Foto: Tore André Baardsen

Underveis mellom Nodeland og Sørlandet sykehus Kristiansand var stemningen langt fra spøkefull. Therese forstod at fleipen var i ferd med å bli ramme alvor.— Da vi var fem, ti minutter unna sykehuset kjente jeg at hodet var på vei ut. Jeg håpet i det lengste at vannet ikke skulle gå før vi nådde sykehuset, forteller 26-åringen.

- Klarte ikke holde igjen

Men den gang ei. Adele hadde hastverk og bestemt seg for å komme i ekspressfart.

Til alt hell var det ikke nevneverdig med trafikk inn til Kristiansand. Barnefar Alexander svingte inn foran fødeavdelingen og spurtet inn på avdelingen for å hente jordmor.

— Men jeg klarte ikke å holde igjen. Naturen måtte bare gå sin gang. Jeg la med derfor på ryggen i baksetet og fødte henne før noen rakk å komme ut. Da jordmora dukket opp, måtte jeg si som sant var at babyen lå i buksa, sier Kristiansen.

I ti minusgrader klippet jordmora og barnepleieren navlesnora før de løp inn med den nyankomne verdensborgeren.

Hørte ikke pust eller gråt

— Det føltes veldig dramatisk da de forsvant med henne. Spesielt fordi jeg verken hørte pust eller gråt. Det var ti minusgrader ute og jeg fryktet at hun var alvorlig nedkjølt, sier Kristiansen.

Legene kunne imidlertid berolige Therese med at hun hadde født et sunt og friskt barn.

— Men hun var litt nedkjølt som følge av kulden. Hun måtte derfor varmes opp og overvåkes resten av dagen. Men nå spiser hun godt og koser seg, sier Therese.